1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Kajaanin seutukunta ja Sotkamo kärkisijoilla koko maan matkailualueiden vertailussa

Sotkamo sijoittui kolmanneksi vuoden matkailualueiden vertailussa. Lisäksi Sotkamo on mukana Kajaanin seutukunnan kokonaisuudessa toisella sijalla.

matkailu
Laskettelijoita Vuokatissa
Vuoden matkailualueiden palkitsemisella on haluttu kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena. Kuvituskuva.Anna Savonius / Yle

Kajaanin seutukunta ja Sotkamo ovat kärkisijoilla koko maan matkailualueiden vertailussa. Kajaanin seutukunta, eli Kajaani, Sotkamo, Paltamo ja Ristijärvi oli vertailussa toisella ja Sotkamon kunta kolmannella sijalla. Vuoden 2020 matkailualue on Itä-Lappi.

Kriteereinä vertailussa olivat rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys, matkailijoiden viipymän kehitys, lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen vuoden ajalle ja majoitusmyynti asukasta kohden.

Vertailun tekivät jo kolmatta kertaa Suomen matkailualan liitto SMAL, Visit Finland ja TAK Research. Vuoden matkailualueiden palkitsemisella on haluttu kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi