1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Oulussa rokotetaan taas tiiviiseen tahtiin – vuonna 1951 syntyneiden ja sitä vanhempien rokoteajanvaraus auki perjantaina

Astra Zenecan rokote on THL:ssä todettu turvalliseksi yli 65-vuotiaille ja se mahdollistaa Oulussa uusien ikäryhmien rokottamisen.

koronavirus
Coronavaccin som Pfizer och Binotech har framställt.
Tulevien viikkojen aikana Oulussa on käytössä Astra Zenecan rokotteen lisäksi Pfizerin rokote. Kuvituskuva.Reuters

Koronarokotuksien tahti nopeutuu Oulussakin, kun Astra Zenecan rokotetta saa käyttää taas yli 65-vuotiaiden rokottamiseen ensi maanantaista lähtien. Myös Pfizerin rokotteen määrä kolminkertaistuu Oulussa tulevina viikkoina.

Tänään perjantaina Oulussa aukeaa rokoteajanvaraus 70 vuotta tänä vuonna täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille sekä heidän omaishoitajilleen. Aikaa voi ryhtyä varaamaan kello 8 alkaen soittamalla joko koronarokotepuhelimeen tai kirjautumalla hyvinvointipalvelujen verkkoajanvaraukseen.

Puhelinasioinnissa pyydetään jättämään takaisinsoittopyyntö, jos linja on varattuna. Linjan aukeamista ei kannata jäädä odottamaan. Omaishoitajat voivat varata ajan vain puhelimitse.

Oulussa aikoja annetaan nyt kahdelle tulevalle viikoille. Nyt pistetään Astra Zenecan lisäksi Pfizerin rokotteita.

Astra Zenecan rokote on ollut toista viikkoa tauolla THL:n määräyksestä siihen liittyneiden verenhyytymishäiriöepäilyjen vuoksi. Nyt se on todettu turvalliseksi ainakin vanhemmalle väestölle. Nuorempien osalta haittavaikutuksia selvitetään edelleen.

Tarkennettu 26.3. kello 8.00 tietoja kauttaaltaan.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi