Hyppää sisältöön

Ravintolasulku jatkunee myös Etelä-Savossa – eduskunnan päätös puuttuu vielä

Laki pyritään vahvistamaan sunnuntaina.

Ravintolasulun aikana ruokaa saa kyllä ostaa ravintolasta, mutta paikanpäällä sitä ei saa nauttia. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Ravintoloiden sulku jatkunee myös Etelä-Savossa.

Hallitus esitti tiistaina ravintoloiden sululle kolmen viikon jatkoa aina 18. päivä huhtikuuta saakka. Hallitus antoi esityksensä eduskunnalle tiistaina. Valtionevoston tiedotteen mukaan esitys on tarkoitus käsitellä eduskunnassa siten, että laki voitaisiin vahvistaa sunnuntaina 28. maaliskuuta.

Periaatteena on, että ravitsemisliikkeet pidettäisiin suljettuina asiakkailta leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa. Sekä Essote ja Sosteri ovat tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa koronan suhteen. Kuntayhtymä Essote linjasi kiihtymisvaiheen jatkuvan sen toimialueellaan tiistaina pahentuneen tilanteen vuoksi, Sosteri tarkastelee asiaa viimeistään ensi viikon alussa.

Suljettavia ravitsemisyrityksiä olisivat jatkossakin muun muassa kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot, jotka ovat avoinna yleisölle. Rajoitus koskee myös terasseja. Noutoannosten mukaan myyminen on kuitenkin sallittua myös sulun aikana. Sulku ei koske myöskään henkilöstöravintoloita.

Eduskunnan on vielä hyväksyttävä lakiehdotus, jotta asetus ravintoloiden jatkosuluista voidaan määritellä ja saada voimaan. Tämänhetkinen sulkuasetus on voimassa ensi viikon maanantaihin saakka.

.
.