1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tartuntataudit

Hämeenlinnassa on voinut jälleen altistua kuntosalilla koronavirukselle

Mahdollisia altistumisia on voinut olla sekä ryhmä- että omatoimitreenissä.

Kuva: Yle

Kanta-Hämeessä on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa, joista 14 on Hämeenlinnan seudulta ja kolme Riihimäen. Potilaista kolme on sairastunut karanteenin aikana. Kahdeksan sairastuneen osalta on tartuntaketju saatu selvitettyä, mutta loppujen kuuden tartunnan lähteet ovat jääneet epäselviksi.

Koronavirustartunnalle on mahdollisesti voinut altistua Hämeenlinnassa kuntosali Crossfit Ilveksessä torstaina 18.3. ryhmätreenissä kello 8–9, perjantaina 19.3. omatoimitreenissä kello 13–14 ja lauantaina 20.3. ryhmätreenissä. Tässä tapauksessa ei tarkka aika ole vielä selvillä. Kyseisinä aikoina kuntosalilla olleita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan terveydentilaansa huolellisesti kahden viikon ajan mahdollisesta altistuksen ajankohdasta ja hakeutumaan testeihin omaan terveyskeskukseensa, jos infektio-oireita ilmaantuu.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kuusi koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidettavana kaksi koronapotilasta.

Perjantaihin mennessä Kanta-Hämeessä on todettu kaikkiaan 1 463 COVID-19-tartuntaa.