1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ylioppilaskirjoitukset

Mikkelin yo-kirjoituksissa kiristettiin varotoimia: ei ruuhkaa, eikä jonoja

Perjantain reaalikokeisiin osallistui vähemmän kokelaita kuin ensimmäisenä kirjoituspäivänä.

Saimaa Stadiumilla oli reaalikoetta ennen selvästi vähemmän väkeä kuin ensimmäisenä koepäivänä. Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle

Kevään ensimmäisenä ylioppilaskirjoituspäivänä 16. maaliskuuta Mikkelin Saimaa Stadiumilla oli koronatilanteeseen nähden ehkä liiankin tiivis tunnelma, mutta varotoimia on sen jälkeen hieman kiristetty.

Perjantaina 26. maaliskuuta Saimaa Stadiumilla ennen fysiikan ja historian kokeen alkua ruuhkaa ei ollut havaittavissa. Yksi syy tähän on se, että oppilaita alettiin ottamaan koesaliin 15 minuuttia aikaisemmin kuin ensimmäisissä kirjoituksissa reilua viikkoa aiemmin. Oppilaiden tuloa myös porrastettiin tarkasti, ettei jonoja ja ruuhkaa päässyt syntymään.

On myös huomioitava, että perjantain reaalikokeisiin osallistui vain noin kolmannes siitä määrästä, joka oli paikalla ensimmäisissä kokeissa.

Lisäksi Saimaa Stadiumin aulan pöydät olivat pois käytöstä ja jokainen sisääntulija ohjattiin tilanjakajilla suoraan narikan kautta koesaliin. Oppilaiden oma varovaisuus ja vastuullisuus vaikuttaa myös.

– Oppilaita on ohjeistettu, että sosiaalisia kontakteja vältettäisiin koko kirjoituskauden ajan, että kirjoitukset voidaan järjestää turvallisesti, johtava rehtori Marja Ukkola kertoo.

Vaikka ensimmäisenä kirjoituspäivänä ei Saimaa Stadiumilla voinut pitää kiinni turvaväleistä, ei altistumisia tai sairastumisia kuitenkaan ole tullut tietoon.