Egyptissä ainakin 32 kuollut ja yli sata loukkaantunut kahden matkustajajunan yhteentörmäyksessä

Viranomaisten mukaan onnettomuus sai alkunsa, kun toisen junan matkustajat käyttivät hätäjarrua.

Luxorin ja Aleksandrian välillä liikennöivä juna törmäsi Kairon ja Aswanin välillä kulkevaan junaan Tahtan piirikunnassa Sohagissa. Kuva: EPA

Egyptissä on sattunut tuhoisa kahden junan yhteentörmäys, kertovat uutistoimistot.

Egyptin terveysministerin Hala Zayedin mukaan 32 ihmistä on kuollut ja 165 loukkaantunut, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä olisi kahden matkustajajunan yhteentörmäys.

Onnettomuus sattui Egyptin keskiosassa sijaitsevan Sohagin kaupungin pohjoispuolella. Reutersin mukaan onnettomuuspaikka sijaitsee noin 350 kilometriä Egyptin pääkaupungista Kairosta etelään.

Kuva: Harri Vähäkangas / Yle

Egyptin rautatieviranomaisen mukaan toisessa junista olisi käytetty hätäjarrua, jonka takia junat törmäsivät toisiinsa. Hätäjarrun vetäjänä ovat viranomaisen mukaan "tuntemattomat yksittäishenkilöt".

Paikallismediassa on näytetty kuvaa raiteilta suistuneista junavaunuista vesiväylän yläpuolella.

– Junien nopeudet eivät olleet kovin suuret törmäyshetkellä. Kaksi vaunua tuhoutui ja kolmas kääntyi ympäri, kertoi turvallisuuslähde uutistoimisto Reutersille.

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi ilmoitti heti onnettomuuden jälkeen, että turman mahdollisille aiheuttajille on luvassa kova rangaistus.

– Jos tämän tuhoisan onnettomuuden takana on korruptio, välinpitämättömyys tai jokin vastaava, luvassa on pelotteena toimiva kova rangaistus, joka pannaan toimeen viipymättä ja poikkeuksetta, presidentti kirjoitti Twitterissä.

Egyptin rautatieverkosto on vanha ja onnettomuudet ovat yleisiä. Virallisten lukujen mukaan vuonna 2017 sattui lähes 1800 juniin liittyvää onnettomuutta.

Egyptin historian tuhoisin junaonnettomuus sattui vuonna 2002. Tuolloin 373 ihmistä kuoli, kun täpötäyden matkustajajunan vaunut syttyivät tuleen lähellä Kairoa.

Lue myös: