1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. toimistotyö

Hämeenlinna säästää toimistovuokrista ja keskittää Wetterille

Koronan takia kaupunki hyppäsi aimo digiloikan etätöihin ja tästä otetaan nyt hyödyt irti myös taloudellisesti.

Wetterin ylimmät kerrokset saavat valoa kattoikkunoistaan. Arkistokuva. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeenlinna aikoo keskittää toimistotöiden tekemistä Wetterille. Näin voitaisiin säästää noin 350 000 euroa vuodessa luopumalla joistakin ulkoisista vuokratiloista. Tämän mahdollistavat osin myös etätyön yleistyminen ja yhteiskäyttötyöpisteet. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

Muutokset päästäneen aloittamaan lokakuussa vuokrasopimusten irtisanomisaikojen ja suunnittelun takia. Muutot ja muut toimet saataneen tehtyä ensi vuoden helmi-maaliskuuhun mennessä. Säästöt ovat osa kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaa.

Tilapalveluissa on tehty suunnitelma, mistä ulkoisista vuokratiloista voitaisiin luopua. Listaa tyhjentyvistä toimistotiloista ei vielä ole annettu julki. Kiinteistöjohtaja Pasi Korte kertoo, että kaupunki haluaa viestiä vuokranantajille ensin itse.

– Mitään yksiköitä ei olla hajottamassa. Kyseessä on kantakaupungin alueella olevia toimistotiloja ja suunnitelmat tarkentuvat vielä lähikuukausina.

Ennen koronan tuomaa etätyöbuumia näissä tiloissa oli töissä arviolta noin sata kaupungin työntekijää.

Jatkossa useissa kaupungin yksiköissä henkilöstö työskentelee päivästä riippuen joko etänä tai toimistolla. Tilojen pitääkin taipua monipuoliseen monikäyttöisyyteen.

Merkittävä osa kaupungin hallinnollisista toimistotiloista sijaitsee jatkossa Wetterillä. Toimintojen tiivistäminen edellyttää vielä pienimuotoisia tilamuutostöitä sekä taloteknisten järjestelmien huoltoa ja säätöä.