1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Perheet pääsevät uimaan suljettuihin halleihin – joissakin kaupungeissa voi varata oman vuoron: "Siellä on kuitenkin isoissa altaissa lämpöiset vedet"

Kouvolassa alkava kokeilu kestää kahden viikon ajan.

Perhevuoroilla pääsee uimaan ilman muita uimareita. Arkistokuva Kuusankosken uimahallista. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Jotkut kaupungit ovat avanneet ovia uimahalleihinsa koronarajoitusten keskellä. Viimeksi tänään perjantaina Kouvolan kaupunki on kertonut, että kaupungilta voi alkaa varata yksityisiä perhevuoroja uimahalleihin ja uimahallien kuntosaleille.

Kokeilussa ovat mukana Kuusankosken, Valkealan, Urheilupuiston ja Inkeroisten uimahallit.

Muutamassa muussa kaupungissa, kuten Lohjalla ja Sysmässä, on jo järjestetty perhevuoroja ja niistä on saatu hyviä kokemuksia.

– Ajattelimme Kouvolassa kokeilla tätä samaa. Meillä ovat nuo uimahallit tosiaan tyhjillään. Siellä on kuitenkin isoissa altaissa lämpöiset vedet, kertoo Kouvolan kaupungin liikuntapaikkamestari Arto Porkka.

Kokeilu alkaa 12.4. ja kestää kaksi viikkoa. Sen aikana katsotaan, kuinka se ottaa tuulta alleen.

Vuorot tarkoitettu omalle perheelle ja isovanhemmille

Kouvolassa perhevuoroja saa varata oman perheen ja isovanhempien käyttöön. Perhevuoron aikana uimahallissa tai kuntosalilla ei ole muita asiakkaita.

– Annetaan nyt ihmisille mahdollisuus varata aika edukkaaseen hintaan uimahalleja, sanoo Porkka.

Vuoro kestää 1,5 tunnin ajan ja maksaa 17,50 euroa. Tuplavuoroja ei voi varata.

Perhevuorojen hintahaitari eri kaupungeissa on melko suuri. Esimerkiksi Lohjalla perhevuoro maksaa arkisin 25 euroa, lauantaisin 40 euroa ja sunnuntaisin 60 euroa.

Kouvolassa ajanvaraus alkaa perjantaina 9.4. Silloin voi soittaa kello 9–15 uimahallien kassoille. 12.4. alkaen vuorot varataan soittamalla uimahallien kassoille perhevuorojen aikana, jolloin uimahalleissa on henkilökuntaa paikalla.

Lisätietoja perhevuoroista ja varattavista ajoista on saatavilla Kouvolan kaupungin verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).