1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi

Poliisi keskeytti bileet Kemissä – juhlimassa kymmeniä nuoria aikuisia

Juhlista aiheutui häiriötä lähistön asukkaille ja poliisin piti puuttua asiaan.

Poliisi keskeytti nuorten juhlinnan Keskuspuistokadulla sijaitsevassa vuokratilassa. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Poliisi joutui puuttumaan nuorten aikuisten juhlintaan Kemissä lauantain vastaisena yönä. Keskuspuistokadulla sijaitsevassa kerrostalon vuokratilassa oli poliisin mukaan 50-60 nuorta.

Juhlijat pitivät niin kovaa meteliä, että se häiritsi lähialueen asukkaita, joten poliisi tyhjensi tilan.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, aiheutuuko nuorille seuraamuksia kokoontumisrajoituksen rikkomisesta. Koronaepidemian vuoksi Länsi-Pohjan alueella kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksissa on tällä hetkellä kuusi henkilöä.

Yksityistilaisuuksia rajoitus ei koske, mutta sairaanhoitopiiri on suositellut, että myös niissä noudatettaisiin kuuden henkilön rajaa. Poliisin tiedotteen mukaan Kemin tapauksessa kyseessä olisi ollut yksityistilaisuus.

Lapin aluehallintoviraston kuluneella viikolla tekemä päätös kieltää kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 25. huhtikuuta saakka.

Kokoontumisrajoitusten rikkomisesta voidaan määrätä päiväsakkoja. Kokoontumisrikkomuksesta on säädetty kokoontumislain 26 §:ssä.

27.3. 2021 klo 14.55 Juttua täydennetty: Yksityistilaisuuksia rajoitus ei koske, mutta sairaanhoitopiiri on suositellut, että myös niissä noudatettaisiin kuuden henkilön rajaa. Poliisin tiedotteen mukaan Kemin tapauksessa kyseessä olisi ollut yksityistilaisuus.