1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konsertit

Surrealistinen näky Barcelonassa: 5 000 koronatestattua rock-fania täytti loppuunmyydyn areenan

Espanjan hallituksen hyväksymä konsertti oli samaan aikaan kokeilu, jolla pyritään selvittämään, voiko tämän kaltaisia massatapahtumia järjestää korona-aikana.

Rock-konsertti koronan aikaan Barcelonassa
Rock-konsertti koronan aikaan Barcelonassa

Barcelonassa noin 5 000 ihmistä kokoontui lauantai-iltana loppuunmyytyyn rock-konserttitapahtumaan. Kyseessä on yksi suurimmista joukkotapahtumista Euroopassa sitten maailmanlaajuisen koronapandemian alkamisen, kertoo BBC. (siirryt toiseen palveluun)

– Tervetuloa yhteen jännittävimpään konserttiin elämämme aikana, lausui Love of Lesbian -indie-bändin solisti Santi Balmes astuessaan lavalle ja sai raikuvan iloiset huudot innostuneelta yleisöltä.

Innostuneet fanit iloitsivat Palau Sant Jordi –areenan juhlahumussa lauantai-iltana. Kuva: Alejandro Garcia/ EPA

Ihmiset tanssivat ja halailivat läpi keikan Palau Sant Jordi – areenalla. Turvavälejä ei tarvinnut tällä kertaa noudattaa. Maskit juhlijoiden kasvoilla olivat ainoa asia, joka muistutti, ettei korona-aika ole suinkaan ohitse.

Love of Lesbian -bändin solisti Santi Balmes lauloi poikkeuksellisessa konsertissa. Kuva: Alejandro Garcia/ EPA

Espanjan hallituksen hyväksymä konsertti oli samaan aikaan kokeilu, jolla pyritään selvittämään, voiko tämän kaltaisia massatapahtumia järjestää koronaikana.

Kaikki konserttiin saapuneet testattiin kolmessa eri testauspaikassa Barcelonassa koronaviruksen varalta. Testejä oli suorittamassa kaikkiaan 80 sairaanhoitajaa. Testin tuloksen sai 10-15 minuutin kuluessa älypuhelimeensa. FPP2-maskit ja testit sisältyivät konserttilipun hintaan.

Puoleen päivään mennessä 2 400 testatusta kolmella oli todettu positiivinen koronatestitulos ja yksi oli altistunut virukselle. He eivät päässeet osallistumaan konserttiin, mutta saivat rahansa takaisin lipuista.

Noin 5 000 ihmistä juhli konsertissa maskit kasvoillaan, mutta ilman turvavälejä. Kuva: Alejandro Garcia/ EPA

Konsertin sisäänpääsyllä tehdyt terveystarkastukset myöhästyttivät hieman keikkaa, mutta tämä ei tuntunut vaikuttavan juhlahumuun.

– Se oli mahtavaa. Tunsimme olomme koko keikan ajan turvalliseksi. Olimme aivan eturivissä, tämä oli jotain, mitä olemme ikävöineet, hehkutti 29-vuotias Salvador uutistoimisto Reutersille keikan jälkeen.

Juttua korjattu 28.3. klo 22.59: Kyseessä on yksi suurimmista joukkotapahtumista Euroopassa – ei maailmalla – sitten koronapandemian alkamisen.