1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Oulun kaupunginsairalan koronaryppäässä yksi uusi kuolemantapaus – uusia tartuntoja ketjusta ei ole ilmoitettu enää päiviin

Oulussa menneen viikon koronavirustartuntojen määrä on puolittunut toissaviikon luvuista.

Oulu
Koronatesti oton jälkeen
Oulun kaupunginsairaalan ketjuun liittyvät viimeisimmät koronavirustartunnat ovat olleet jatkotartuntoja. Kaupunginsairaala on palaamassa normaaliin toimintaan. Kuvituskuva. Sami Takkinen / Yle

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä on todettu yksi uusi kuolemantapaus. Aiemmin julkisuuteen on kerrottu jo 18 henkilön menehtyneen parantumattomasti sairaiden osastolta lähteneessä tartuntaketjussa.

Uusia tartuntoja kaupunginsairaalan ketjuun liittyen on viimeksi ilmoitettu viime keskiviikkona (siirryt toiseen palveluun), nyt kyseessä on ollut jatkotartuntoja. Sairaalan toiminta on palaamassa normaaliksi.

Oulun koronatartuntojen määrä on ollut laskusuunnassa, viime viikolla tartuntoja oli 33. Vielä toissa viikolla luku oli yli kaksinkertainen, koronavirustartuntoja oli tuolloin yhteensä 77.

Oulussa altistumismahdollisuus koronavirukselle on ollut kuntokeskus Liikun Ruskon toimipisteessä tiistaina 23. maaliskuuta kello 14.15–15.30.

Pohjois-Pohjanmaalla on kerrottu viisi uutta koronatartuntaa sunnuntaina, kertoo THL. THL:n mukaan suurin osa niistä on ollut Oulussa, Kuusamoon on paikantunut yksi tartunta. Siikajoen luvuista on poistettu yksi koronavirustapaus.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi