1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Hattula

Hyvinvointijohtaja jättää Hattulan – puoli vuotta riitti

Hyvinvointijohtaja Kati Honkanen aloitti Hattulassa organisaatiouudistuksen myötä lokakuussa.

Kuva: Ville Välimäki / Yle

Hattulan hyvinvointijohtaja Kati Honkanen jättää Hattulan. Honkanen kertoo Ylelle, ettei hänellä ollut tarpeeksi annettavaa Hattulalle.

Honkanen aloitti Hattulassa lokakuussa, kun kunnassa otettiin käyttöön uusi organisaatio. Organisaatiouudistuksessa Hattulaan valittiin uudet toimialajohtajat hyvinvointi- ja elinkeinosektoreille.

Honkasen kuuden kuukauden koeaika on juuri päättymässä. Hän katsoo, että koeaikana on tarkoitus arvioida puolin ja toisin odotuksia ja miten pystyy täyttämään nämä odotukset. Hän kertoo tarkastelleensa omaa rooliaan kriittisesti ja katsoo joutuneensa liian kovaan paikkaan.

-Tulin koeajalla sellaisiin tuloksiin, että odotukset eivät kohdanneet riittävässä määrin ja päädyin kokonaisarviolla ja harkinnalla siihen, että en jää Hattulaan.

Hattulan organisaatiouudistuksessa Kati Honkanen valittiin hyvinvointijohtajaksi, jonka vastuulla olivat aiemmat perusturva- ja sivistystoimet. Hän aloitti tehtävässään 12. lokakuuta.

Organisaatiouudistuksessa muodostettu kokonaisuus, jossa sosiaali- ja terveyspalvelut sekä varhaiskasvatus ja perusopetus ovat samassa kokonaisuudessa, antaa Honkasen mielestä kuntalaisen näkökulmasta hyvän pohjan palveluiden ja yhteistyön rakentamiselle. Lähdöstään huolimatta Honkanen toivottaa Hattulan kunnalle menestystä ja kiittää yhteistyöstä.

-Tämä oli enemmän sitä, millä tavalla näin oman tehtäväni ja nyt näin niin, että en riittävässä määrin osannut toimia niin, että minun kannattaisi tänne jäädä. Tämän enempää en asiaa halua avata, toteaa Honkanen.

Honkanen kertoo, ettei hän vielä tiedä omasta jatkostaan. Hattulan kunnanhallitus käsittelee Honkasen eronpyyntöä tänään.

Hattulan organisaatiota uudistettaessa elinvoimajohtajaksi valittiin Kari Uusitalo. Hän aloitti Hattulassa marraskuun alussa. Uudistus siirsi organisaatiossa alemmas aiemmat toimialajohtajat eli sivistysjohtaja Jari Wihersaaren, perusturvajohtaja Anitta Leinosen ja teknisen johtajan Juha Prittisen.