1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Peruskoulut ja lukiot

Paltamoon valmistui talo, jossa lapsi viettää ensimmäiset 19 vuotta elämästään samojen seinien sisällä – katso, millainen monitoimikeskuksesta tuli

Uuden koulun suunnitteluun osallistuivat lapset, nuoret ja perheet, mutta opettajat olisivat kaivanneet muun muassa äänieristystä.

Peruskoulut ja lukiot
Paltamoon valmistui talo, jossa lapsi viettää ensimmäiset 19 vuotta elämästään samojen seinien sisällä
Paltamoon valmistui talo, jossa lapsi viettää ensimmäiset 19 vuotta elämästään samojen seinien sisällä

Paltamon uusi koulurakennus on otettu käyttöön. Uudesta Korpitien koulukeskuksesta tuli monitoimitila, jossa on paikat päivähoidolle ja varhaiskasvatukselle, kouluille alaluokilta lukioon saakka sekä muutamille kansalaisopiston ryhmille. Lisäksi koulusta löytyvät nuorisotilat. Hintaa uudelle koulurakennukselle tuli noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Kunta osti koulun niin sanotulla leasing-mallilla, jossa kunta maksaa rakennuksista vuokraa noin 300 000 euroa vuodessa.

Uuden koulun suunnitteluun osallistuivat lapset, nuoret ja perheet. Apulaisrehtori Kaisa Toivonen kertoi Kainuun Sanomissa (siirryt toiseen palveluun), että oppilaat ovat innoissaan uudesta koulusta, mutta opettajien tunnelmat ovat ristiriitaisemmat. Opettajat olisivat kaivanneet äänieristystä ja erilaisia kalusteita.

– Näihin asioihin voimme vaikuttaa. Meiltä puuttuu luokkatiloista vielä esimerkiksi verhot ja pulpettien jalkoihin laitettavat kumitassut, jotka hiljentävät ääntä. Uskon, että saamme erinomaiset tilat käyttöömme, kunhan kaikki asiat saadaan valmiiksi, kertoo rehtori Teuvo Heikura.

Jutun pääkuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan Paltamoon uuteen kouluun, jossa toimittajamme Jarmo Nuotio haastattelee Heikuran lisäksi lukion oppilaskunnan puheenjohtaja Minerva Jokelaista ja varhaiskasvatuspäällikkö Sirpa Härköstä.

Lue seuraavaksi