Hyppää sisältöön

Leivonmäen kansallispuistoon avataan pääsiäisenä puistokahvila

Kansallispuistokahvilan on tarkoitus olla avoinna aluksi viikonloppuisin.

Leivonmäen kansallispuistossa vieraili viime vuonna lähes 38 000 kävijää. Kuva: Yle / Daniel Nylund

Joutsaan Leivonmäen kansallispuistoon avataan pääsisäisenä puistokahvila. Kaksi vuotta alueella toimineen telttakahvila Leivosen yrittäjän vetäydyttyä Metsähallitus haki Selänpohjaan uutta toimijaa. Uutena kahvilayrittäjänä aloittaa Karoliinan PuistoKahvila.

Erityisesti kakuistaan tunnettu, pitkään Joutsassa toiminut Karoliinan Kahvimylly pyörittää kansallispuistossa kahvilaa 2.4.-5.4. Kuppilan tukikohtana toimii Selänpohjan pysäköintialueen taukokatos.

Metsähallituksen asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas on íloinen, että toiminnan jatkajaksi löytyi paikallinen ja maankuulukin toimija.

– Kahvilanpito maastossa ilman sähköä on oma taiteenlajinsa. Valikoimassamme on retkeilyhenkisesti lettuja, pullia, täytettyjä sämpylöitä ja rieskaa sekä suolaista ja makeaa piirakkaa. Kahvi ja letut valmistetaan kaasukeittimellä paikan päällä. Puistokahvila on aluksi avoinna viikonloppuisin klo 11-15 säävarauksella. Kesällä laajennamme aukioloaikoja kysynnän mukaan, kertoo Karoliinan Kahvimyllyn yrittäjä Pirjo Soilu.

Leivonmäen kansallispuistossa on käynnissä myös kävijätutkimus. Aineistoa tutkimukseen kerätään puistossa lokakuuhun asti. Kävijätutkimuksella selvitetään alueen kävijärakenne, käytön alueellinen jakautuminen ja kartoitetaan kävijöiden kokemuksia ja mielipiteitä puiston hoidosta ja kehittämistarpeista. Samalla selvitetään myös kansallispuistossa kävijöiden rahankäyttöä ja sen vaikutuksia paikalliseen talouteen.

Monien muiden kansallispuistojen tavoin myös Leivonmäen kansallispuiston kävijämäärät ovat olleet kasvussa. Viime vuoden käyntimäärä Leivonmäellä oli 37 600.

Lue myös: