1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohjassa todettiin viime viikolla kuusi koronatartuntaa: epidemia vaikuttaa rauhoittuvan

Viikonloppuna Länsi-Pohjaan tilastoitiin kolme uutta koronatartuntaa.

koronapandemia
Ylitornion terveyskeskus
Ylitornion koronarypäs vaikuttaa sammuneen.Minna Aula / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriin tilastoitiin viikonloppuna kolme uutta koronatartuntaa.

Kaikkiaan alueelle tilastoitiin viime viikolle kuusi tartuntaa.

Näistä puolet todettiin karanteenien sisältä. Kaksi tartuntaa todettiin alueen ulkopuolella asuvilla ja yksi tartunta todettiin muualla oleskelevalla henkilöllä, mutta sekin tilastoidaan Länsi-Pohjaan.

Tartuntojen määrä on laskenut selvästi edellisestä viikosta, jolloin todettiin 27 tartuntaa. Niistä 25 liittyi Ylitornion isoon tartuntaketjuun.

– Epidemiatilanne näyttää kehittyvän oikeaan suuntaan ja Ylitorniolla aiemmin todettu tartuntarypäs vaikuttaa sammuneen, kertoo tiedotteessa johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Virusmuunnoksen leviäminen huolettaa

Taskilaa huolettaa edelleen virusmuunnoksen leviäminen alueelle. Hän kertoo, että pääkaupunkiseudulla valtaosa virustartunnoista on herkemmin tarttuvaa virusmuunnosta eli niin sanottua brittimuunnosta.

– Muuntoviruksen leviämisriski muualle Suomeen ja myös Länsi-Pohjaan on edelleen voimakkaasti kohonnut. Ihmisten liikkuminen pääsiäisenä lisää tätä riskiä voimakkaasti, hän sanoo.

Taskila korostaa koronaturvatoimien jatkamisen tärkeyttä.

– Huolehdithan siitä, että sairaana ei matkusteta ja lievissäkin oireissa on syytä hakeutua koronavirustestiin, hän vetoaa.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lue seuraavaksi