Hyppää sisältöön

Oulussa koronatilanne on rauhallinen – Apulaisylilääkäri: "Jäljityksessä on onnistuttu hyvin"

Uusien koronatartuntojen lukumäärä on pysynyt matalalla tasolla sekä maakunnassa että Oulussa.

Apulaisylilääkäri Jarkko Huusko työskentelee Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Uusien koronatartuntojen määrä on ollut maltillisella tasolla jo kahden viikon ajan. Viikkojen 11 ja 12 aikana Oulussa todettiin kaikkiaan 97 tartuntaa. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 23,6 sataatuhatta asukasta kohden.

Apulaisylilääkäri Jarkko Huuskon mukaan Oulussa on käyty koronatesteissä ahkerasti. Hiihtolomaviikolla testimäärä ylitti 3000:n rajan ja viime viikollakin lähenneltiin 3000:tta testiä. Koronatartuntojen jäljittämisessä on onnistuttu Huuskon mukaan hyvin.

– Toki alhaisiin koronatartuntalukuihin on monta syytä. Rajoitukset ovat olleet voimassa pitkään. Marraskuussa mentiin kiihtymisvaiheeseen ja sitten leviämisvaiheeseen. Aikuisten ryhmäliikunta on ollut tauolla siitä asti ja kokoontumisrajoitukset ovat voimassa edelleenkin. Meidän jäljitystyö tartunnan saaneilla on onnistunut hyvin yhtenä tekijänä, sillä se toimii viiveettä tälläkin hetkellä, kiittelee Huusko.

Huuskon mukaan tuleva pääsiäisen aika näyttää sen, lasketaanko Oulussa koronaepidemian taso kiihtymisvaiheesta perustasolle.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.