1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiihto

Rakkautta, raskaita olosuhteita ja muutama käännytetty salakatsoja – Ristijärven SM-hiihdoissa sattui ja tapahtui

Ristijärven SM-hiihdot poikivat myös uusi toimintatapoja.

hiihto
Saukkovaaran hiihtostadion SM-hiihdoissa 2021
Kisa-alueelle yritti tulla muutamia salakatsojia, mutta heidät ohjattiin pois. Kuva on otettu kisojen avajaispäivänä 26.3.2020.Joni Takalo / Yle

Ristijärven SM-hiihdot pääsivät tavoitteeseensa ja onnistuivat terveysturvallisesti. Kilpailujen johtaja Arto Tolonen kertoo, että kisa-alueelle yritti tulla muutamia salakatsojia, mutta heidät ohjattiin pois alueelta.

– Kaikki kontrolloitiin ja muutamia katsojia sieltä yritti tulla, mutta heidät ohjattiin kotiin. Siinäkin onnistuttiin hyvin, että ihmisillä oli hyvin maskit päässä.

Viikonloppuna Ristijärvellä kaikilla kilpailualueelle tulleilla täytyi olla puhdas koronatestitulos.

Ristijärven SM-hiihdot poikivat myös uusi toimintatapoja: Jatkossa esimerkiksi kisakanslioita muutetaan niin, että kilpailija ei hae sieltä numerolappuaan vaan muusta kisajärjestäjän osoittamasta paikasta. Tällä vältetään väentungosta.

Tolonen sanoo kisaorganisaation saaneen paljon myönteistä palautetta. Kilpailuviikonloppu oli monella tavalla erityinen. Sunnuntain kilpailupäivän kruunasi tunteellinen kosinta, kun Posion Pyrinnön Eino Vuollet kosi tyttöystäväänsä Janiikaa tuoreeltaan 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun jälkeen.

Ristijärven hiihto-olosuhteet muuttuivat jatkuvasti lämpenevän sään vuoksi hyvin raskaiksi. Viidenkympin voittaja Iivo Niskanen koki, ettei ole ennen hiihtänyt viisikymppistä yhtä työläässä kelissä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi