1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. aluehallintovirastot

Tiukentunut tartuntatautilaki sulkisi yksityisten kuntosalien ovet – avi pyytää vielä lausuntoa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä

Salit suljettaisiin kokonaan kahdeksi viikoksi kerrallaan. Nyt tiloissa on saanut treenata kymmenen henkilöä yhden tunnin aikana.

Yksityiset kuntosalit ovat saaneet olla auki, kun tiloissa on korkeintaan kymmenen ihmistä. Kuvituskuva. Kuva: Mikael Crawford/Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) lähettää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille lausunnon, jossa pyydetään keskiviikkoaamuun mennessä vastaukset tartuntatautilain muutosten käyttöönottoon.

– Jos ajatellaan ilmaantuvuuslukua ja sairaustapauksia, harkitsemme vahvasti Varsinais-Suomeen uudenmuotoisen 58 g-pykälän käyttöönottoa, sanoo avin johtaja Heikki Mäki.

Päätös merkitsisi muun muassa kuntosalien ja muiden liikuntapaikkojen sulkemista.

Muutos astuisi voimaan 1. huhtikuuta ja olisi voimassa kaksi viikkoa kerrallaan.

Eduskunta hyväksyi lakimuutoksen

Eduskunta hyväksyi tartuntatautilain muutoksen sunnuntaina, jolla täsmennetään kunnan ja aluehallintoviraston mahdollisuuksia sulkea tiloja määräajaksi.

Muutetut lakipykälät astuvat voimaan keskiviikkona ja ne ovat voimasssa 30. kesäkuuta saakka.

Tartuntatautilaki koskee liikunta- ja urheilutiloja, yleisiä saunoja, uimahalleja ja kylpylöitä sekä tanssipaikkoja ja kuorolaulu- ja harrasteteatteritiloja, huvi- ja teemapuistoja, sisäleikkipuistoja ja -paikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja.

Laki ei koske vähittäiskaupan liiketiloja eikä palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja eikä kulkua niihin.

Lue lisää:

Kuntosalit ja liikuntatilat kokonaan kiinni HUS-alueella todennäköisesti torstaina – asiakas: "Touhusta on kadonnut maalaisjärki"