1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesätyö

Yli tuhat nuorta haki Rovaniemen kaupungin kesätöitä ja kesätyöseteleitä

Kaupungilla on tänä vuonna kesätyöpaikka 39 nuorelle.

Kesätyö
Hurja kelkkakisa päiväkodin pihalla
Suurin osa kaupungin kesätyöntekijöistä on palkattu päiväkoteihin.Lenni Kuivalainen / YLE

Rovaniemen kaupungin kesätöitä tai kesätyöseteliä on hakenut 1133 nuorta. Heistä 513 haki ensisijaisesti kaupungin kesätyöpaikkaa, muut 620 kesätyöseteliä.

Kaupungin kesätyöpaikkoja ja kesätyöseteliä ovat tänä vuonna voineet hakea kaikki vuosina 2003, 2004 ja 2005 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret. Haku on päättynyt helmikuun viimeinen päivä.

Rovaniemen kaupungilla oli tavoitteena työllistää tulevaksi kesäksi 90 nuorta, mutta vallitsevan koronapandemian vuoksi yksiköt eivät voi työllistää aiempaan tapaan. Kaupungin tarjoamien paikkojen kokonaismääräksi saatiin 39 paikkaa.

Ensimmäiset kesätyösetelit on nyt postitettu ja Rovaniemen kaupungin työpaikkojen saajat arvottu. Nuorten kesätyöllistämisen tueksi aloitetaan vielä jälkihaku kesätyösetelin hakemiseen. Kesätyösetelin toinen hakukierros on 7.4–21.4.2021 ja jälkihaussa kesätyöseteliä voivat hakea vuosina 2003, 2004 ja 2005 syntyneet nuoret jotka eivät seteliä ole hakeneet varsinaisena hakuaikana. Kesätyöseteliä haetaan kunta-alan työpaikkojen verkkopalvelun, kuntarekryn (siirryt toiseen palveluun) kautta.

Seteli myönnetään kaikille hakukriteerit täyttäville ja seteliä uuden hakuajan aikana hakeneille nuorille. Kesätyösetelin nuori voi käyttää haluamassaan yrityksessä, yhdistyksessä, järjestössä, säätiössä tai seurakunnassa. Työnantajalla pitää olla suomalainen Y-tunnus. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Kesätyösetelin voi hyödyntää myös esimerkiksi 4H- tai kevytyrittäjyyteen. Nuoren tulee tehdä Rovaniemen kaupungille hakemus kesäyrittäjyydestä ja liittää mukaan toimintasuunnitelma.