Hyppää sisältöön

Kainuussa koronarokottaminen on lähes koko vuoden pituinen maraton – nyt rokotetaan yli 65-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvia

Koronarokotukset jatkuvat rajattuun sairausriskiryhmään kuuluville Kainuussa.

Riskiryhmään kuuluvat voivat nyt varata ajan rokotusta varten Kainuussa. Alle 65-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset ovat toistaiseksi keskeytetty ja ajat peruttu. Heitä pyydetään seuraamaan ajanvarausohjeita, kun rokotusten käynnistymisestä tiedotetaan. Kuva: Adam Warzawa / AOP

Kainuulaiset on rokotettu syyslomaan mennessä, arvioi Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Rokoteannosten määrän kasvaminen tuplaisi myös Kainuun rokotesaatavuuden. Koukkari sanoo, että seuraavat neljä viikkoa Kainuuseen tulee noin 2 000 annosta viikossa. Jos rokotemäärä kasvaa Suomessa kaavailtuun 400 000 annokseen, se tarkoittaisi noin 5 000 annosta Kainuuseen.

Koukkarin mukaan Kainuun koko aikuisväestön rokottaminen kahdesti tarkoittaa 110 000 annoksen antamista. Tällä hetkellä rokotteita on pistetty 15 000.

Koronarokotukset jatkuvat rajatulle sairausriskiryhmään kuuluville Kainuussa. Koronarokotukset jatkuvat 65–69 -vuotiaiden sairausperusteisille riskiryhmille. Riskiryhmään kuuluvat voivat nyt varata ajan rokotusta varten.

Nyt voivat varata aikoja seuraaviin ryhmiin kuuluvat 1952–1956 syntyneet:

  • Elinsiirto- tai kantasolusiirtopotilaat sekä aktiivihoidossa olevat syöpäpotilaat.
  • Henkilöt, joilla on vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus tai Downin oireyhtymä.
  • Omaishoidettava ja -hoitaja, joka asuu samassa taloudessa hoidettavan kanssa.
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes (muu kuin nuoruustyypin diabetes).

Kainuun sote toivoo, että aika varataan Omasoten nettipalvelusta, jonka kautta voi valita parhaiten sopivan ajan ilman puhelinruuhkaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.