1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Lähihoitajille ja kirvesmiehille olisi töitä Pohjois-Pohjanmaalla – kasvanut työvoimatarve tuo valoa synkkiin työttömyyslukuihin

Maakunnassa on edelleen noin 4 000 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten.

työttömyys
Hitsaaja työssään.
Pohjois-Pohjanmaalla tarvitaan nyt töihin myyjiä ja lähihoitajia sekä hitsaajia, kirvesmiehiä, sähköasentajia ja telineasentajia. Kuvituskuva.Ville Välimäki / Yle

Työttömyys on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen korkealla tasolla, käy ilmi tuoreimmasta työllisyyskatsauksesta. Työttömiä oli helmikuun lopussa noin 23 800 henkilöä, eli 4 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste on 12,7 prosenttia, joka on samaa tasoa kuin koko maassa keskimäärin. Koko maan työttömyysaste on 12,4 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömyys on lisääntynyt, samoin nuorten ja yli 50-vuotiaiden työttömyys. Maaliskuussa alkaneen työllisyyden kuntakokeilun toivotaan helpottavan tilannetta. Kokeilussa ovat mukana Oulu sekä Raahen ja Ylivieskan seudut.

Toisaalta tietyillä aloilla työvoimalle on aiempaa enemmän kysyntää Pohjois-Pohjanmaalla. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon helmikuussa noin 5 400, mikä on 400 paikkaa enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia työpaikkoja oli eniten muun muassa myyjille ja lähihoitajille. Lisäksi töitä olisi telineasentajille, hitsaajille, sähköasentajille ja kirvesmiehille.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi