1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palvelutalot

Oulussa päätettiin vanhusten laitospaikoista vuosia sen jälkeen, kun ne oli jo lakkautettu – kaupunginvaltuusto nuiji asian loppuun

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus mitätöi hyvinvointilautakunnan vuonna 2018 tekemän lakkautuspäätöksen.

palvelutalot
Hoitaja työntää vanhusta pyörätuolissa.
Hoivakoti Lassintalosta lakkautettiin 44 pitkäaikaishoidon laitospaikkaa jo vuosina 2018–2019. Hyvinvointilautakunnan päätöksestä tehty valitus johti sen mitätöintiin. Kuvituskuva.Eleni Paspatis / Yle

Oulun kaupunginvaltuusto joutui maanantaina oikaisemaan kaupungin virheellisessä järjestyksessä tehtyä päätöstä. Valtuusto päätti lakkauttaa jo karsitut Lassintalon vanhusten laitospaikat jälkikäteen.

Päätös ei ollut tätä ennen lainvoimainen.

Taustalla on Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden joulukuinen päätös. Sen mukaan Oulun hyvinvointilautakunta ei ollut toimivaltainen taho päättämään lakkauttamisista kesällä 2018, koska sillä ei ollut takana erillistä palveluverkkosuunnitelmaa. Taustalla on Oulun kaupungin oma hallintosääntö.

Hallinto-oikeus kumosi siis hyvinvointilautakunnan päätöksen ja näin asia siirtyi lopulta Oulun kaupunginvaltuuston käsiin.

Tuirassa sijaitsevan Lassintalon ikäihmisten laitospaikat on konkreettisesti lakkautettu jo vuoden 2019 lopussa.

Laitospaikkojen lakkauttaminen herätti kolme vuotta sitten paljon keskustelua, ja laitospaikkojen lakkauttamista vastustettiin.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi