1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sisäliikuntatilat

Avin päätös tekeillä: kuntosalit ja monet muutkin liikuntatilat menossa kokonaan kiinni torstaina Hämeessä

Kahden viikon sulkuaikaan ryhdytään koronapandemian rajoittamiseksi.

Suljettavia tiloja ovat kuntosalien lisäksi myös joukkueurheilun ja ryhmäliikunnan sisäliikuntatilat. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määräämässä liikuntatiloja suljettavaksi myös koko Hämeessä.

Avi valmistelee päätöstä, jolla urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi torstaista alkaen kahdeksi viikoksi eli 1.–14.4. väliseksi ajaksi Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Päätös perustuu tartuntatautilain muutokseen, jossa poistettiin mahdollisuus pitää avoinna enintään kymmenen asiakkaan käytössä olevia tiloja. Avin päätös julkaistaan lakimuutoksen tultua voimaan eli keskiviikkona 31.3.

Katso tästä mitä tiloja ratkaisu koskee

Kaikki nämä julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pitää sulkea:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Lisäksi yläkoulujen sulku jatkuu ja oppilaat pysyvät etäopetuksessa vielä pääsiäisen jälkeisen viikon eli 11.4. asti Päijät-Hämeessä.

Myös muita tilojen käytön rajoituksia ja kokoontumisrajoituksia valmistellaan koko Etelä-Suomen alueelle.