Hyppää sisältöön

Sairaalat palkitsevat eri tavoin epidemian vuoksi venynyttä henkilöstöä: Yksi jakaa vapaapäiviä, toinen tuplaa työsuhde-edut – myös 500 euron kertakorvaus esillä

Vaasan sairaanhoitopiirissä palkitaan eri osastojen väkeä muun muassa palkankorotuksin ja vapaapäivin.

Vaasan sairaanhoitopiirissä muun muassa koko henkilökunta saa 50 euron lahjakortin, jolla voi ostaa uudet kengät.  Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle

Pohjalaismaakuntien sairaanhoitopiirit palkitsevat henkilöstöään koronan aikana tehdystä työstä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä palkitaan eri osastojen väkeä muun muassa palkankorotuksin ja vapaapäivin.

Vaasassa teho- ja pandemiaosastoilla sekä päivystyspolilla työskentelevät saavat ylimääräisen vapaapäivän. Pandemiayksikön väki saa myös 50 euron pysyvän palkankorotuksen kuukausipalkkaansa.

Lisäksi koko henkilökunta saa 50 euron lahjakortin, jolla voi ostaa uudet kengät urheiluvälineliikkeestä.

Soitessa sen sijaan kaksinkertaistetaan työntekijöiden työsuhde-etu, jolla saa esimerkiksi hyvinvointipalveluja. Etu on nyt sata euroa.

Myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kaavailee työntekijöilleen koronapalkkiota. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen (siirryt toiseen palveluun).

Hallintoylihoitaja Kaija-Riitta Suonsyrjä esitti sairaanhoitopiirin hallitukselle, että noin tuhat työntekijää palkittaisiin koronapandemian aikaisesta työstä 500 euron korvauksella.

Hallitus jätti Suonsyrjän esityksen vielä jatkovalmisteluun. Suonsyrjän mukaan jatkovalmistelussa selviää tarkemmin, miten ja keille palkkio vielä kohdentuu.

.
.