Hyppää sisältöön

Nainen, olisiko sinusta Esa-astronautiksi? Haku alkaa tänään

Haussa on 4–6 uutta ura-astronauttia ja useampia määräaikaisia. Myös suomalaiset voivat hakea paikkoja.

Kiinnostaisiko käydä avaruudessa? Euroopan avaruusjärjestö Esa on mukana Kansainvälisen avaruusaseman ISS:n toiminnassa. Kuva: Nasa / Roskosmos

Euroopan avaruusjärjestön Esan astronauttien haku alkaa keskiviikkona. Esa kannustaa etenkin naisia hakemaan, koska järjestö pyrkii lisäämään sukupuolten monimuotoisuutta riveissään.

Haussa on 4–6 uutta ura-astronauttia ja useampia määräaikaisia. Myös suomalaiset voivat hakea paikkoja.

Työpaikkojen hakuaika päättyy 28. toukokuuta. Esa ottaa huomioon vain hakemukset, jotka on tehty ESA Career (siirryt toiseen palveluun)-sivustolle.

Hakijoilla tulee olla ylempi korkeakoulututkinto luonnontieteissä, lääketieteessä, teknilliseltä alalta, matematiikasta tai tietojenkäsittelytieteestä. Astronauttien valinnassa testataan hakijan fysiikkaa ja monia muita ominaisuuksia.

Astronautin työssä ei aina pääse illaksi kotiin, Esan Talent Acquisition -yksikön päällikkö Lucy Van der Las huomautti helmikuussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, jossa astronauttihausta kerrottiin.

– Tehtävät vaativat jatkuvaa matkustamista ja poissaoloa kotoa, Lucy Van der Las sanoi tiedotustilaisuudessa.

Astronautin tehtävä altistaa myös monenlaisille vaaroille.

– Avaruus on melko vihamielinen paikka ihmisille. Avaruudesta tulee säteilyä, miehistön on työskenneltävä yksin, luuntiheys laskee, Jennifer Ngo-Anh, miehitettyjen lentojen ja robotiikan tutkimuksen johtaja luetteli helmikuussa.

Vuonna 1975 perustettu Esa on hallitustenvälinen järjestö, jonka tehtävänä on muun muassa varmistaa, että avaruuteen tehtävät investoinnit hyödyttävät Euroopan ja maailman kansalaisia.

Esalla on 22 jäsenvaltiota, joiden joukossa on myös Suomi.

Lue myös:

.
.