Hyppää sisältöön

Google maps alkaa tarjota ympäristöystävällisiä ajoreittejä

Ekologiset reitit otetaan aluksi käyttöön Yhdysvalloissa, ja myöhemmin tarkoitus on laajentaa palvelua muualle maailmaan.

Googlen mukaan sen tarjoamat ekologiset reittivalinnat ovat osa yhtiön lupausta olla mukana taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Kuva: Markku Ojala / AOP

Teknologiayhtiö Googlen karttapalvelu Google maps alkaa tarjota käyttäjilleen ympäristöystävällisiä reittivalintoja, kertoo uutistoimisto Reuters.

Google mapsin tarjoamat reitit tulevat olemaan ensisijaisesti sellaisia, joita ajamalla tuotetaan vähiten hiilipäästöjä. Palvelu tulee ottamaan huomioon esimerkiksi muun liikenteen ja reittien mäkisyydet, yhtiö ilmoitti tiistaina. Palvelun käyttäjä voi myös valita muut oletusreitit, jos ei halua ajaa ekologisinta reittiä.

Jos ympäristöystävällisen reitin matka-aika poikkeaa paljon nopeammasta reitistä, palvelu tarjoaa vaihtoehtoja ja antaa käyttäjän vertailla päästömääriä.

– Löydämme noin puolelle reiteistä ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, joita ajamalla ei juuri häviä ajassa, Googlen tuotepäällikkö Russell Dicker sanoi.

Ekologiset reitit otetaan aluksi käyttöön Yhdysvalloissa, ja myöhemmin tarkoitus on laajentaa palvelua muualle maailmaan.

Google kertoo laskevansa päästöjen suhteelliset arviot testaamalla eri tyyppisiä ajoneuvoja ja teitä. Se hyödyntää Yhdysvaltain kansallisen uusiutuvan energian laboratorion (NREL) tietoja sekä muun muassa ilma- ja satelliittikuvia.

Kesäkuusta eteenpäin Google tulee myös varoittamaan autoilijoita, jotka ovat ajamassa vähäpäästöisille alueille, joissa jotkut ajoneuvot voivat olla kiellettyjä. Tällaisia alueita löytyy esimerkiksi Saksasta, Ranskasta, Alankomaista, Espanjasta ja Britanniasta.

Lue myös:

.
.