1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Varsinais-Suomi

Kuntosalit suljetaan koko Varsinais-Suomessa – avi valmistelee päätöstä koko maakuntaan

Aluehallintovirasto voi päättää asiasta kahdeksi viikoksi kerrallaan. Lounais-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksen näillä näkymin keskiviikon aikana.

Kuntosalit ovat toistaiseksi saaneet olla auki kymmenelle henkilölle kerrallaan. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto tekee tänään päätöksen yksityisten kuntosalien sulkemisesta koko Varsinais-Suomessa. Päätös tulisi voimaan 1. huhtikuuta.

Sairaanhoitopiirin asiantuntijat ilmaisivat tahtonsa tilojen sulkemisesta koronakoordinaatiotyöryhmässä jo tiistaina.

– Päätös on tällä hetkellä valmistelussa. Tavoitteena on että se on julkaistavissa iltapäivällä, kertoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtaja Heikki Mäki.

Tähän asti yksityiset tilat ovat voineet olla Varsinais-Suomessa auki, jos niihin on otettu kerrallaan enintään kymmenen henkilöä.

Taustalla muutettu tartuntatautilaki

Eduskunta hyväksyi viime sunnuntaina tartuntatautilain muutoksen, jolla täsmennetään kunnan ja aluehallintoviraston mahdollisuuksia sulkea tiloja määräajaksi.

Muutetut lakipykälät astuvat voimaan keskiviikkona ja ne ovat voimassa 30. kesäkuuta saakka.

Tartuntatautilaki koskee liikunta- ja urheilutiloja, yleisiä saunoja, uimahalleja ja kylpylöitä sekä tanssipaikkoja ja kuorolaulu- ja harrasteteatteritiloja, huvi- ja teemapuistoja, sisäleikkipuistoja ja -paikkoja sekä kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja.

Laki ei koske vähittäiskaupan liiketiloja eikä palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja eikä kulkua niihin.

Uutinen päivittyy.

Lisää aiheesta:

Tiukentunut tartuntatautilaki sulkisi yksityisten kuntosalien ovet – avi pyytää vielä lausuntoa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä