1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäästä on tullut useita yhteydenottoja aluehallintovirastoon

Yhteyttä ovat ottaneet muun muassa potilaiden omaiset. Tartuntaketjuun liittyy 19 kuolemantapausta ja yli sata virustartuntaa.

koronavirus
Oulun kaupunginsairaalan sisäänkäynti.
Avi on toimittanut selvityspyynnön Oulun kaupunginsairaalan koronaryppääseen liittyen kaupungin hyvinvointipalvelujen johdolle. Oulun kaupunginsairaalan sisäänkäynti helmikuun lopulla 2021. Paulus Markkula / Yle

Oulun kaupunginsairaalan laajasta koronaryppäästä on tullut yhteydenottoja sairaalaa valvovaan Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon.

Viraston ylijohtaja Terttu Savolainen kertoo, että yhteydenottoja on tullut kaikkiaan puolen tusinaa - yhteydenottajat ovat olleet muun muassa sairaalassa hoidettujen potilaiden omaisia. Savolaisen mukaan yhteydenotoissa virastoa on pyydetty selvittämään, onko kaupunginsairaalassa toimittu koronaryppään aikana väärin tai huolimattomasti.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on jo ottanut sairaalan koronaryppään valvonta-asiaksi viraston omasta päätöksestään. Avi käsittelee samassa yhteydessä myös näitä nyt tulleita yhteydenottoja.

Virasto on toimittanut asiasta selvityspyynnön Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen johdolle. Sen määräaika umpeutuu huhtikuun alussa.

Viimeisimpien tietojen mukaan 19 potilasta on kuollut ja yli sata ihmistä saanut koronatartunnan Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä.

Lisää aiheesta:

Omainen järkyttyi: Kukaan ei kertonut, että osastolla, jossa ihmiset ovat kuolemassa, on "koronapommi" – Oulun terveysjohtaja pahoillaan

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi