1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koronatestaus

Rajanylityspaikkojen koronatestaus jatkuu toukokuun loppuun saakka – Vartiuksessa ei ole todettu tartuntoja lähes kahteen kuukauteen

Kaikkien maahantulijoiden edellytetään osallistuvan koronatestiin, ellei henkilöllä ole esittää luotettavaa testistä vapauttavaa selitystä. 

Vartiuksen rajanylityspaikalla koronatestaus on ollut käynnissä joulukuusta lähtien. Kuva maaliskuulta 2020. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määrää edelleen jatkamaan terveystarkastusten järjestämistä kaikille henkilöille, jotka tulevat maahan alueella sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta. Määräys koskee Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää, Oulun kaupunkia ja Kuusamon kaupunkia.

Vartiuksen rajanylityspaikalla koronatestaus on ollut käynnissä joulukuusta lähtien. Testauskattavuus on tällä hetkellä käytännössä 100 %, eikä havaittuja tartuntoja ole ollut lähes kahteen kuukauteen.

Määräys on voimassa toukokuun loppuun saakka. Kaikkien maahantulijoiden edellytetään osallistuvan koronatestiin, ellei henkilöllä ole esittää luotettavaa testistä vapauttavaa selitystä.

Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden ei tarvitse osallistua terveystarkastukseen ja koronatestiin. Testaus ei myöskään koske kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä työtehtävissään.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.