1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joutsa

Joutsan kunta tarjoaa sekä paikkakuntalaisille että vapaa-ajan asukkaille etätyötiloja

Joutsa on päättänyt jatkaa ja laajentaa viime vuonna aloittamaansa etätyötilojen tarjontaa.

Joutsa
Nainen työskentelee tietokoneen äärellä.
Arttu Timonen / Yle

Joutsan kunta tarjoaa etätyötilan sekä paikkakuntalaisille että vapaa-ajanasukkailleen. Kunta tarjosi maksuttoman etätyöpisteen vapaa-ajanasukkaiden käyttöön jo viime vuonna ja palvelua on päätetty jatkaa.

Huhtikuusta alkaen kunta tarjoaa toisen etätyöpisteen kunnassa vakituisesti asuville. Kokeilu on voimassa kuluvan vuoden loppuun asti. Tilaa voivat käyttää myös opiskelijat.

Joutsan kunnan tarjoamat etätyöpisteet ovat maksuttomia ja sisältävät kalustetun työpisteen lisäksi nettiyhteyden, wc-tilat ja mahdollisuuden käyttää neuvotteluhuonetta.

Etätyöpisteet sijaitsevat toimistohotellin yhteydessä Joutsan keskustassa. Tiloja voi varata sähköisen kalenterin kautta.

Joutsassa on noin 2800 vapaa-ajan asunnoksi määriteltyä kiinteistöä ja noin puolet niistä on talviasumiseen soveltuvia.

Joutsan kunta teki kesällä 2019 kyselytutkimuksen 300:lle vapaa-ajan asukkaalleen.

12 prosenttia ulkopaikkakuntalaisista mökkiläisistä ilmoitti kyselyssä, että joku ruokakuntaan kuuluvista tekee etätyötä vapaa-ajan asunnolta käsin.

Noin 4 prosenttia vastaajista osoitti olevansa kiinnostunut etätyötilojen vuokraamisesta. Kunta tarjosi kyselytulosten perusteella maksuttoman etätyöpisteen vapaa-ajan asukkaiden käyttöön vuodelle 2020.

Korona-aikana etätyön määrä on lisääntynyt muun muassa valtion antaman etätyösuosituksen myötä.

Etätyötä voi hyvin tehdä kodeissa, mutta kaikilta ei välttämättä löydy erillistä työhuonetta, jossa voisi rauhassa hoitaa esimerkiksi isompaa keskittymistä vaativia tehtäviä.

Joutsan kunnan mukaaan tarjoamalla etätyöpisteitä asukkaiden käyttöön voidaan samalla saada selville asukkaiden tarpeita kodin ulkopuolisille työtiloille.