1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä: rajoitusten purkaminen liian aikaista

Alueellinen pandemiatyöryhmä pitää kaikki suositukset ja rajoitukset voimassa 25. huhtikuuta asti.

koronapandemia
Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi
Koronaepidemia on rauhoittunut Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä, mutta pandemiatyöryhmän mukaan rajoituksia ei voida purkaa vielä.Antti Ullakko / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on keskiviikkona tullut tietoon yksi uusi koronatartunta. Se on todettu karanteenin sisältä ja on kuluvan viikon ainoa tartunta tähän mennessä.

– Kyseessä on toinen tapaus lyhyestä tartuntaketjusta, jonka alkuperäinen tartunnanlähde on toistaiseksi jäänyt tuntemattomaksi, kertoo johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Viime viikolla sairaanhoitopiirissä tilastoitiin kuusi tartuntaa.

Vaikka tilanne Länsi-Pohjassa on viime viikkoina rauhoittunut, on epidemia alueella edelleen kiihtymisvaiheessa.

– Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaisesti myös tiukemmat leviämisvaiheen rajoitukset pidetään yhä voimassa, linjaa alueellinen pandemiatyöryhmä tiedotteessaan.

Virusmuunnosten leviämistä halutaan hillitä

Pandemiatyöryhmän mukaan rajoitukset ovat tarpeen, jotta helpommin tarttuvien virusmuunnosten leviämistä voitaisiin hillitä.

– Kuluneen vuoden aikana on nähty, että tilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan hyvin nopeasti. Tämä on vaarana nytkin, jos rajoituksia puretaan liian nopeasti. Asiaan vaikuttaa myös lähialueiden epidemiatilanne, työryhmä perustelee.

Pandemiatyöryhmä päätti keskiviikkona pitää edelleen kaikki nykyiset suositukset ja rajoitukset voimassa 25. huhtikuuta saakka.

Pandemiatyöryhmä suosittelee vahvasti alueen kuntia, järjestöjä ja yhteisöjä noudattamaan linjausta.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun).

Rokotemääriä tasataan kuntien kesken

Länsi-Pohjassa on alettu tasata rokotemääriä kuntien välillä niin, että kaikki rokotteen haluavat yli 70-vuotiaat saisivat sen mahdollisimman pian.

Viime maanantaista alkaen rokotuksia on jatkettu myös Astra Zenecan rokotteella yli 65-vuotiaille THL:n ohjeen mukaisesti.

Rokotettavilla ei ole mahdollisuutta valita, minkä valmistajan tuotetta rokotuksissa käytetään.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lue seuraavaksi