1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. autolautat

Aurora Botnian luovutus siirtyy kesäkuulle – koronatilanne viivästyttänyt Merenkurkun autolautan valmistumista

Wasa Express jatkaa liikennöintiä reitillä Aurora Botnian luovutukseen asti.

autolautat
Aurora Botnia tar form vid varvet i Raumo.
Aurora Botniaa rakennetaan Rauman telakalla (arkistokuva) Wasaline

Vaasan ja Uumajan väliä liikennöimään tuleva Aurora Botnia -matkustaja-autolautta myöhästyy alkuperäisestä suunnitellusta aikataulusta.

Alus oli tarkoitus luovuttaa sen tilanneelle Wasalinelle toukokuussa, mutta koronatilanteen takia sen luovutusta on siirretty kesäkuulle.

Rauma Marine Constructionsin (RMC) toimitusjohtaja Jyrki Heinimaan mukaan pandemia on viivästyttänyt muun muassa aluksen päälaitetoimituksia.

– Kesäkuun luovutuksella pystymme varmistamaan, että aluksen viimeistely- ja käyttöönottotöissä toimivien työntekijöiden määrä voidaan pitää turvallisissa rajoissa, Heinimaa sanoo.

Wasalinen mukaan uudesta aikataulusta on sovittu tilaajan ja RMC:n kesken.

– On ensiarvoisen tärkeää saada alus valmiiksi mahdollisimman koronaturvallisesti, sanoo Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg.

Wasa Express jatkaa reitillä siihen asti, että uusi alus luovutetaan Wasalinelle.

Lue seuraavaksi:

Koronaepidemia sotki Rauman telakan aikataulun: Wasalinelle rakennettavan lautan valmistuminen viivästyy

Rauman telakan koronarypäs hidastaa Merenkurkun uuden laivan rakentamista – "Montaa takapakkia ei voi enää tulla", arvioi Wasalinen Peter Ståhlberg

Merenkurkun uutta laivaa testataan jo simulaattorissa – tulevan aluksen kapteeni on tyytyväinen: Antaa viitteitä siitä, miltä oikea laiva tuntuu

Lue seuraavaksi