1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelin kaupunki päätti koronatoimistaan – muun muassa toisen asteen etäopetus jatkuu

Kaupunki kertoo tarkastelevansa päätöksiä seuraavan kerran pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Mikkelin kaupunki on linjannut koronaohjeistuksia ja rajoituksia alueelleen.

Päätökset perustuvat alueellisen koronanyrkin ja kaupungin oman häiriötilanteiden johtoryhmän linjauksiin sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston päätökseen jatkaa kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta Essoten kuntien alueella.

Kaupungin koronatoimiin lukeutuu useita rajoituksia ja suosituksia. Tarkka lista löytyy Mikkelin kaupungin sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Esimerkiksi toisen asteen etäopetus jatkuu.Mikkelin lukio ja Mikkelin etä- ja aikuislukio sekä Otavia jatkavat etäopetuksessa 11. päivä huhtikuuta saakka.

12-18-vuotiaiden ulkona tapahtuva harrastustoiminta sen sijaan vapautetaan, kunhan tietyt reunaehdot toteutuvat toiminnassa.

Yli 18-vuotiaiden harrastustoiminta on sen sijaan tauolla sekä sisä- että ulkotiloissa. Myös 12–18-vuotiaiden kilpailutoiminta on tauolla toistaiseksi. Ainoastaan alle 12-vuotiaat saavat harjoitella sekä sisä- että ulkotiloissa. Tällöin samassa tilassa saa tällöin olla maksimissaan 20 henkilöä.

Uimahallit on suljettu yleisöltä. Ainoastaan koululaisuinnit, kuntoutustoiminta sekä alle 12-vuotiaiden ohjatut harrastusryhmät jatkuvat tietyin rajoituksin.

Kaupungin museot ja kaupungin nuorisotilat ovat kaikki suljettuina toistaiseksi. Kaupunki ei järjestä myöskään yleisötilaisuuksia sisällä tai ulkona.

Kaupungin henkilöstön etätyösuositus jatkuu 2. toukokuuta saakka niissä tehtävissä, joissa etätyö on mahdollista.