1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. AC Oulu

AC Oulun tavoitteena on vakiinnuttaa paikkansa Veikkausliigassa ja tarjota elämyksiä Raatissa

Veikkausliiga käynnistyy AC Oulun osalta toukokuun alussa.

AC Oulu
AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.
AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.Pekka Loukkola / Yle

AC Oulu lähtee vakiinnuttamaan uutena veikkausliigajoukkueena sarjapaikkaansa liigassa.

Päävalmentaja Jyrki Ahola korostaa, että myös pitkäjänteisen toiminnan kehittäminen on tärkeää. Ahola toivoo, että oululaiset pelaajat pääsevät tulevaisuudessa isommin mukaan edustusjoukkueeseen, ja sitä kautta Ouluun kasvaisi myös uusia liigapelaajia. Veikkausliiga käynnistyy AC Oulun osalta toukokuun alussa ja päävalmentaja Jyrki Ahola on tässä vaiheessa luottavaisin mielin.

– Käytännössä tärkein juttu on, että me pystytään vakiinnuttamaan meidän sarjapaikka. Lähtökohta on kuitenkin, että me ollaan niin kauan ykkösdivisioonajoukkue, kun me toisin todistetaan.

Ahola korostaa, että joukkue on hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Ollaan harjoiteltu jopa vähän ylikin, että se on näkynyt noissa peleissäkin. Me ollaan oltu aika raskaalla jalalla liikkeellä ja virheitä on tullut.

Isoin juttu Aholan mukaan on se, että joukkueen kanssa yhdessä joka päivä jumpataan, miten pystytään luomaan enemmän maalitilanteita ja ylipäätään tekemään maaleja.

– Välillä tulee vaikeitakin hetkiä joukkueelle ja me ollaan kyllä valmiita kestämään se. Toivottavasti pystytään tarjoamaan jotain elämyksiä Raatissa myös ensi kaudella.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi