Hyppää sisältöön

Aleksei Navalnyi kertoo aloittavansa syömälakon

Venäläinen oppositiojohtaja Navalnyi kertoo, että hän on kärsinyt selkä- ja jalkakivuista ja hänet herätetään tunnin välein yöllä.

Vangittu oppositiopoliitikko kertoo menevänsä syömälakkoon, jotta saisi tavata lääkäriä. Kuva: Moskovan Babuškinskin piirioikeuden lehdistötoimisto / AOP

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kertonut aloittavansa syömälakon. Navalnyi on suorittamassa tuomiotaan Vladimirin alueella vankileirillä.

Asiasta julkaistiin päivitys Navalnyin sosiaalisen median tileillä (siirryt toiseen palveluun). Hän kertoo menevänsä syömälakkoon, jotta saisi tavata lääkäriä.

– Jokaisella tuomitulla on oikeus saada ammattilaisen apua. Jopa minulla, vaikka olen syytön. Siksi vaadin, että luokseni päästetään lääkäri. Sitä ennen julistan syömälakon, kertoi Navalnyi tilillään.

Navalnyi kertoo, että hän on kärsinyt selkä- ja jalkakivuista. Vasen jalka on myös tunnoton ja hänet herätetään tunnin välein yöllä.

Viikon alussa Navalnyi kertoi, että hänet voidaan siirtää eristysselliin lukuisten vähäisten rikkomusten takia.

Navalnyin mukaan hänelle on annettu kuusi huomautusta kahden kuluneen viikon aikana.

Näistä kaksi ovat teknisesti riittävän vakavia eristysselliin lähettämistä varten, ja vankilan tuomioistuin käsittelee tapauksia. Navalnyi kertoo asiasta Instagram-tilillään uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Tämä on epämiellyttävä vitsi. Olosuhteet siellä ovat lähellä kidutusta, Navalnyi kirjoitti Reutersin mukaan.

Navalnyi rikkomuksia ovat muun muassa se, että hän on noussut sängystä 10 minuuttia ennen virallista käskyä, kieltäytynyt liikunnasta ja videoluennosta sekä tavannut asianajajiaan pukeutuneena t-paitaan.

Navalnyi otettiin kiinni tammikuussa hänen saavuttuaan Moskovaan Saksasta, jossa hän oli toipunut kuukausien ajan myrkytyksestä. Helmikuussa hänet tuomittiin 2,5 vuodeksi vankeuteen aiemman ehdollisen tuomion ehtojen rikkomisesta.

Erkka M;ikkonen Aamutv-suorassa
Erkka Mikkonen Navalnyista Ylen aamussa 31.3.