1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yhteishaku

Oulun yliopiston hakijamäärä kasvoi, Oamkiin lähes saman verran hakijoita kuin viime vuonna

Oulun yliopiston hakijamäärissä kasvua oli 18 prosenttia.

Oulun yliopiston uusi psykologian tutkinto-ohjelma oli toiseksi suosituin hakukohde. Oamkissa varsinkin sosiaali- ja terveysala kiinnosti hakijoita. Kuva: Arto Veräjänkorva / Yle

Oulun yliopistoon oli keskiviikkona päättyneessä kevään yhteishaussa viime vuotta rutkasti enemmän hakijoita. Hakijamäärä kasvoi 18 prosentilla, yhteensä suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin oli 20 133 hakijaa. Ensisijaisten hakijoiden määrä säilyi ennallaan.

Uusi psykologian tutkinto-ohjelma oli lääketieteen jälkeen toiseksi suosituin hakukohde, hakijoita oli 3 281 henkilöä. Suosittuja olivat myös elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma, hammaslääketiede ja historia.

Oulun ammattikorkeakoulun tämän kevään hakijamäärä oli samaa tasoa kuin viime vuonna, 10 556 hakijaa. Viime vuonna hakijoita oli noin 130 henkilöä enemmän. Hakijamäärällä mitattuna suosituimpia koulutusaloja olivat nyt liiketalouden tradenomikoulutus sekä ensihoitaja- ja sosionomikoulutukset.

Oulun yliopistolla on tarjolla 2 755 aloituspaikkaa ja Oulun ammattikorkeakoululla 1 713 aloituspaikkaa.

Myös Kokkolassa pääpaikkaansa pitävällä Centria-ammattikorkeakoululla oli Ylivieskassa tarjolla kuusi eri monimuotokoulutusta tämä kevään yhteishaussa. Ylivieskan sosionomikoulus oli Centrian monimuotototeutuksista ylipäätään suosituin, siihen oli 248 hakijaa. Myös insinöörin tutkintoon johtavat koulutukset olivat suosittuja.

Sekä Oulun yliopisto että Oulun ammattikorkeakoulu ilmoittavat todistusvalinnan tulokset 31. toukokuuta mennessä. Centria-ammattikorkeakoulu kertoo valinnoistaan 9. kesäkuuta mennessä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.