Hyppää sisältöön

Vaasassa tehtiin taas pesulakauppoja: Mattokeisari myi osan liiketoiminnastaan Pyykkituvalle

Molemmat pesula-alan yritykset keskittyvät omaan osaamiseensa ja hakevat valtakunnallista kasvua.

Yrittäjät Manne ja Roope Mäkinen myivät Mattokeisari Oy:n kotimattojen pesulaliiketoiminnan yrittäjä Jenni Parpalan Pyykkituvalle. Kuva: Click by Nelly

Vaasassa on tehty jälleen pesulakauppoja. Matto- ja pesulapalveluiden tuottaja Mattokeisari Oy on myynyt Pyykkitupa Oy:lle kotimattojen pesuliiketoimintansa. Kauppa astuu voimaan huhtikuun alusta alkaen.

Kaupan taustalla on molempien yritysten halu keskittyä omiin vahvuuksiinsa. Mattokeisari on kasvattanut viime vuosina markkinaosuuttaan työvaate- ja vaihtomattokaupassa. Pyykkitupa pyrkii palvelemaan yritys- ja kotiasiakkaitaan monialaisesti.

Mattokeisari ja Pyykkitupa hakevat molemmat valtakunnallista kasvua.

Merkittäviä työllistäjiä

Mattokeisari Oy:n toimitusjohtaja Roope Mäkinen kertoo, että keväällä ja kesällä yrityksessä on luvassa merkittäviä investointeja tuotannon kapasiteetin ja pesulan prosessien uudistamiseen.

– Näin voimme tuoda myös lisää työpaikkoja alueelle. Suurin osa suomalaisista pesuloista pyörii yhden tai kahden hengen voimin, mutta me kaksi työllistämme pesulatoiminnalla jo nyt reilut kymmenen henkeä. Kun kaksi yritystä keskittyy vahvuuksiinsa ja tähtää kestävällä strategialla kasvuun, ei voi syntyä kuin hyvää, miettii Mattokeisari Oy:n toinen yrittäjä Roope Mäkinen yhtiöiden lähettämässä tiedotteessa.

Pyykkituvan yrittäjä Jenni Parpala teki tänä vuonna jo toisen yrityskauppansa. Tammikuussa hän osti Jan-Ole Erikssonin pesulan liiketoiminnan Vaasan Vaskiluodosta. Pesulan nimi on nyt Pyykkitupa, ja se toimii Parpalan pyörittämän Kiffel Oy:n tytäryhtiönä.

Lue vielä:

.
.