Hyppää sisältöön

Mikkelin Vekkulan nukketeatteri teki digiloikan – "Halusimme jakaa iloa kaikelle kansalle"

Lasten kulttuurikeskus Vekkula vei toivotun nukketeatterin nettiin.

Vekkulan nukketeatterissa nähdään muun muassa tipuja. (Kuvakaappaus Pääsiäisen onnenhiput-esitystallenteesta) Kuva: Lasten kultuurikeskus Vekkula

Lasten Kulttuurikeskus Vekkulan perinteikäs nukketeatteri on nyt katsottavissa netissä.

Korona-aikana nukketeatteria ei voi järjestää live-yleisölle, niin Vekkulan väki päätti tuoda satumaailman iloa kotisohville puolituntisen tallenteen avulla.

– Idea lähti siitä, että halusimme tässä hetkessä levittää iloa mahdollisimman monelle. Lämmittää ihanasti myös työryhmää, kun tietää, että ilo välittyy lapsille ja perheille, sanoo Vekkulanvastaava työntekijä Miia Damberg.

Pääsiäisteemaisessa sadussa etsitään pääsiäisen onnen hippuja ja törmätään matkan varrella erikoisiin hahmoihin ja seikkailuihin.

Vekkulan nukketeatterilla on Mikkelissä pitkät perinteet ja pääsiäisen nukketeatteria on Dambergin mukaan jo odotettu. Koronatilanteen takia työryhmän piti kutienkin muuttaa toimintatapojaan.

– Tuumattiin, ettei anneta ajan olla esteenä, vaan muokkauduttiin nopealla aikataululla, koska halusimme jakaa iloa kaikelle kansalle.

Katsojiakin on jo kertynyt, kun muun muassa Mikkelin päiväkoteihin, kouluihin, seurakuntaan ja keskussairaalan lastenosastolle on hommattu katseluoikeuksia. Yksityishenkilöt pääsevät ostamaan katseluoikeuden Vekkulan nettisivuilla olevan linkin kautta. Pääsiäisen Onnen Hiput -tallenne on netissä saatavilla noin kuukauden.

.
.