1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Kainuussa ilmoitettiin jälleen ennätysmäärä työpaikkoja auki helmikuussa – työttömyyden kasvu on maan pienintä

Työvoimapula varjostaa useaa alaa.

Kainuussa on työvoimapulaa esimerkiksi terveydenhuollon erityisasiantuntijoista. Kuva: Alex Proimos

Kainuussa työttömyyden kasvu on edelleen maan pienintä. Työttömiä Kainuussa oli helmikuussa kahdeksan prosenttia viime vuotta enemmän eli työnhakijoita oli 3 599.

Kainuun työttömyysprosentti oli helmikuussa 11,4, kun koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 12,4 prosenttia työvoimasta.

Vaikka työttömyys on kasvanut Kainuussa, on myös työpaikkoja tarjolla ennätyksellisen paljon. TE-toimistoon ilmoitettiin helmikuun aikana uusia avoimia työpaikkoja enemmän kuin kertaakaan aiemmin, yhteensä 1 244. Edellinen ennätys tehtiin tammikuussa.

Kainuussa monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula ja useisiin tehtäviin on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja. Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita. Lisäksi prosessityöntekijöitä, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä, suojelu- ja vartiointityöntekijöitä sekä teollisuustuotteiden kokoonpanijoita on vaikea löytää Kainuuseen.

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut pitkän pienentymisen jälkeen korona-aikana kasvussa, ja pitkäaikaistyöttömiä oli kuun lopussa 813. Tämä on 38 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Kainuun kunnista työttömyysprosentti on pienin Sotkamossa, jossa työttömiä työnhakijoita työvoimasta oli 7,8 prosenttia.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu