1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yhteishaku

Turun ammattikorkeakouluun, Turun yliopistoon ja Åbo Akademiin ennätysmäärät hakijoita kevään yhteishaussa

Kevään toinen yhteishaku korkeakouluihin päättyi keskiviikkona.

yhteishaku
Turun yliopiston juslenia
Arkistokuva Turun yliopiston Juslenia-rakennuksesta.Philip Stenkula / Yle

Turun ammattikorkeakouluun, Åbo Akademiin ja Turun yliopistoon on hakenut ennätysmäärä opiskelijaksi haluavia kevään toisessa yhteishaussa.

Turun ammattikorkeakoulu kertoo, että hakijoita koulutuksiin oli alustavien lukujen mukaan hieman yli 17 000. Aloituspaikkoja Turun ammattikorkeakoulussa on noin 2000. Turun amk:n mukaan hakijoita oli viime vuotta enemmän, kasvua viime vuodesta tuli noin 1000 hakijalla.

Turun yliopistossa hakijoita oli tänä keväänä 31 511. Sekin on uusi ennätys. Hakijoita oli 745 enemmän kuin viime vuonna, kertoo Turun yliopisto. Turun yliopiston mukaan hakumäärä oli kolmanneksi suurin Suomen yliopistoista.

Tänä vuonna Åbo Akademiin taas haki yhteensä 3558 henkilöä. Hakijoita oli viime vuonna oli reilut 3300.

Turun ammattikorkeakoulussa suosituimpia koulutuksia yhteishaussa olivat aiempien vuosien tapaan mm. ensihoitajan ja sosionomin AMK-tutkintoon johtavat koulutukset.

Myös Turun yliopistossa suosituimmat alat pysyivät samana. Eniten hakemuksia Turussa sai kauppatieteet, yhteensä 5 715 hakijaa. Lääketieteeseen haki 4 463, oikeustieteeseen 4 072 ja psykologiaan haki 3 003 hakijaa.

Korkeakoulujen yhteishaussa oli yhteensä lähes 158 000 hakijaa. Aloituspaikkoja yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa on yhteensä noin 47 000.

Opinnot nyt haussa olleissa koulutuksissa alkavat syksyllä 2021.

Lue seuraavaksi