1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Kainuussa suhtaudutaan ristiriitaisesti esityksiin rokotejärjestyksestä – ikäperusteisuus säästäisi resursseja

Alueellista jakoa ei Kainuussa haluta.

Jos esitys ikäperusteisesta rokottamisesta menisi läpi, voitaisiin ajanvaraus voitaisiin tehdä sähköisesti. Kuva: Adam Warzawa / AOP

Kainuussa ikäperusteinen rokotejärjestys säästäisi resursseja. Tällä hetkellä jokainen riskiryhmäläinen kartoitetaan puhelimessa, ja se on aiheuttanut ruuhkaa soten puhelinpalveluissa.

Jos esitys ikäperusteisesta rokottamisesta menisi läpi, voitaisiin ajanvaraus voitaisiin tehdä sähköisesti Oma sote -palvelussa, arvioi Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Koukkari sanoo, että Kainuussa on hoidettu hommat hyvin ja terveysturvallisesti. Jos rokotejärjestystä muutettaisiin niin, että Kainuu jäisi jonon hännille alhaisen ilmaantuvuuden takia, olisi se huono asia myös alueen ihmisille.

Pääministeri Sanna Marinin mukaan hallituksessa ryhdytään seuraavaksi arvioimaan perustuslakivaliokunnan lausuntoa, jossa ehdotetaan, että rokotejärjestys muutettaisiin ikäperusteiseksi .

Riskiryhmien, sosiaali- ja terveydenhuollon koronapotilaita hoitavan henkilökunnan ja iäkkäiden henkilöiden rokottamisen jälkeen muut rokotettaisiin koko maassa ikäryhmittäin seuraavasti: 60–69-vuotiaat, 50–59-vuotiaat, 40–49-vuotiaat, 30–39-vuotiaat ja 16–29-vuotiaat. Rokotteita voisi kohdentaa alueellisesti toukokuun loppuun saakka.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.