1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Itä-Suomen poliisilaitos

Kuopioon suunnitellaan kokonaan uutta poliisitaloa, vanhaa taloa ei aiota peruskorjata

Esiselvityksen mukaan nykyiseen poliisitaloon ei voida tehdä vaatimusten mukaista peruskorjausta.

Poliisi on nykyisessä poliisitalossa vielä vuosia, sillä uusi poliisitalo voisi olla käytössä aikaisintaan vuonna 2027. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Itä-Suomen poliisilaitos aikoo rakennuttaa Kuopioon uuden poliisitalon nykyisen poliisitalon peruskorjauksen sijaan.

Poliisihallituksen, Itä-Suomen poliisilaitoksen ja Senaatti-kiinteistöjen tekemän esiselvityksen perusteella nykyinen poliisitalo ja sen ympäristö eivät mahdollista nykyvaatimusten mukaista peruskorjausta.

– Poliisitalon vaatimukset ovat hyvin yksityiskohtaisia. Pitää olla tietynlaiset puitteet, kuten poliisivankila ja sopiva parkkipaikka poliisiautoille, sanoo Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mikko Masalin.

Peruskorjaus ei olisi myöskään taloudellisesti järkevää, koska myös väistötiloista tulee kustannuksia. Väistötilan pitää myös täyttää poliisitalon vaatimukset, joten väistötilan löytäminen ei välttämättä olisi helppoa.

Päätöstä uuden poliisitalon rakentamisesta ei ole vielä tehty. Uuden poliisitalon hankesuunnittelussa selvitetään muun muassa uuden poliisitalon sijoituspaikka, laajuus ja kustannukset.

Uusi poliisitalo voisi olla käytössä aikaisintaan vuonna 2027.

Vanhassa poliisitalossa jatketaan säännöllisiä huolto- ja korjaustöitä, jotta siellä voidaan taata turvalliset työolosuhteet ennen muuttoa uuteen rakennukseen.