Hyppää sisältöön

Pate Mustajärvi hyppää ratikan rattiin, Finnair avaa yhteyden Marsiin, Helsingissä Vihreät ja Siniset yhdistyvät Turkooseiksi – päivän parhaat aprillit

Tampereella uskotaan julkkiskuskien lisäävän ratikan suosiota. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tänään vietetään aprillipäivää, juksausta on yritetty muun muassa sosiaalisessa mediassa, sanomalehdissä ja yritysten verkkosivuilla.

Aamulehti uutisoi, (siirryt toiseen palveluun) että Tampereen uuden raitiovaunun kuljettajiksi on rekrytoitu useita tunnettuja kasvoja.

Raitiotieyhtiö aloittaa uusien kuljettajien kouluttamisen tänään 1. huhtikuuta. Tarkoituksena on lisätä kiinnostusta ratikkamatkustukseen ja lisätä luottamusta kyydin vaarattomuuteen, Aamulehti kertoo.

Yksi uusista kasvoista on aiemmin muusikkona tunnettu Pate Mustajärvi.

– Ratikan ajaminen on yllättävän helppoa: painetaan vaan kaa-aasua! Mietin alkuun, että en tajua mitään niistä ratikan liikennevaloista, mutta sitten tajusin, että eihän minun tarvitsekaan, kiskot vie Alabamaan ja kaikki väistää, sanoi Mustajärvi ensimmäisenä koulutuspäivänään.

Sinisistä ja Vihreistä kehkeytyi Turkoosit

Helsingin Siniset ja Helsingin Vihreät ovat päättäneet yhdistää toimintansa. Päätöksen seurauksena syntyy uusi yhdistys Helsingin Turkoosit, joka tavoittelee kuntavaaleissa valtuuston yksinkertaista enemmistöä.

Turkoosit nostaa kärkiteemoikseen kaupunkimoottoripyöräverkoston perustamisen, kukkakaalipirtelöt ja luomuliha-lähikasvisruoan kouluihin sekä Helsingin hiilivoiman korvaamisen ydin-, tuuli- ja suomalaisten tahdonvoimalla.

Turkooseilla on kaksi tasa-arvoista pormestariehdokasta, Sanni Tännemäki ja Riina Vahva.

– Helsingistä on tehtävä maailman ympäristöturvallisin kaupunki. Tahdomme edistää korkeaa puurakentamista sekä pyörä- ja autobaanoja. Malmille on saatava kattava sähkölentokoneiden latauspisteverkosto, toteavat Tännemäki ja Vahva.

Verohallinto lanseeraa fyysisen verokortin

Verohallinto haluaa vastata runsaaseen asiakaskysyntään ja tarjoaa nyt kansalaisten käyttöön helposti mukana kuljetettavan verokortin.

Verokortti pyrkii vastaamaan suureen kansalaiskysyntään. Kuva: Yle

Verohallinto kertoo, että kortti käy myös maksuvälineenä muun muassa veroparatiiseissa.

Verokortin kanta-asiakaseduilla (siirryt toiseen palveluun)voit käyttää maksutta esimerkiksi useita väyliä, kouluja, virkistysalueita ja kirjastoja. Vilauttamalla korttia olet oikeutettu käyttämään näitä ja monia muita palveluja pysyvästi. Bonukset kotiutetaan asiakkaille kerran vuodessa.

Enontekiö ja Nurmijärvi harkitsevat kuntaliitosta

Suomen kolmanneksi suurin kunta, käsivarren Lapissa sijaitseva Enontekiö pohtii kuntaliitosta Helsingin seudulla sijaitsevan Nurmijärven kanssa.

Enontekiöllä tulvi kesäkuussa 2020, se että tiestö on joskus poikki tulvan vuoksi, ei ole este kuntaliitoksille. Kuva: Jari Rantapelkonen

Enontekiön talouden hyvä nykytila on antanut mahdollisuuden miettiä tulevaa uusien näkökulmien kautta. Tulevaisuuden positiiviset mahdollisuudet kuten ympäristöajattelu, etätyöskentelyn lisääntyminen ja tämän mahdollistava digitalisaatio antavat tulevaisuuden suunnittelulle liikkumatilaa.

– Kuntaliitoksen voisi toteuttaa myös muun kuin naapurikunnan kanssa. Yhteinen fyysinen raja ei ole edellytys onnistumiselle. Näkisimme saavutettavat synergiaedut esimerkiksi Nurmijärven kanssa merkittävinä. Erilaiset palvelutuotannon hallinto- ja organisointikulut tippuisivat roimasti ja yhteinen kokonaisveroasteemme voisi jopa laskea, Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen kuvailee.

Virallisia keskusteluja yhdistymisestä Nurmijärven kanssa ei ole avattu.

Finnair muutti kaksi A350-konetta avaruussukkulaksi ja aloittaa lennot Marsiin

Koronapandemia on kuluneen vuoden aikana vaikuttanut voimakkaasti Finnairin toimintaan ja useimmissa Finnairin kohdeverkoston maissa on tällä hetkellä matkustusrajoituksia.

Vastatakseen asiakkaidensa matkustushalukkuuteen Finnair aloittaa reittilennot Marsiin, jossa matkustusrajoituksia ei toistaiseksi ole.

Koneet vaativat pientä hienosäätöä ennen Marsin matkoja. Kuva: Silja Viitala / Yle

A350 soveltuu Finnairin mukaan erinomaisesti maan ulkopuoliseen liikennöintiin kevyiden komposiittimateriaaliensa ja hienostuneen aerodynamiikkansa ansiosta.

Maan naapuriplaneetta Mars on tunnettu henkeäsalpaavista maisemistaan, joissa yhdistyvät kraatterit, syvät laaksot, kuivuneet joenuomat ja hiekkadyynit. Finnairin asiakkaat pääsevät tutkimaan pölyn peittämiä jäätiköitä, spiraalimaisia napalakkeja ja muinaisia rantaviivoja.

Koska planeetan keskilämpötila keikkuu −63 °C tuntumassa, etenkin extremehenkisiä matkailijoita kohteen uskotaan kiehtovan.

Tuusulanjärven vesi puhdistetaan kristallinkirkkaaksi, luksusmökkitontteja kaavoitetetaan tekosaarille

Etelänlomien kristallinkirkkaat vedet ja paratiisisaaret voivat tuntua keskellä korona-arkea kaukaiselta unelta. Tuusulassa ja Järvenpäässä valmisteltu yhteishanke tuo näkymän kuitenkin lähemmäs todellisuutta, tiedottaa Tuusulan kunta.

Littoistenjärven kristallinkirkasta vettä havitellaan myös Tuusulanjärvellä. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Tuusulanjärven itäreunalle kuntarajan tuntumaan luodaan maantäytöllä ja kelluvilla rakenteilla luksusmökkitonteiksi kaavoitettavat tekosaaret, joiden konsepti on haettu Dubain Burj Al Arab Terrace -luksussaaresta.

Hankkeen odotetaan valmistuvan vuoden 2023 loppupuolella. Hanke käynnistyy 13.–15. elokuuta, jolloin Tuusulanjärvi puhdistetaan kemiallisella puhdistuksella.

Järven puhdistaminen tapahtuu samaan tapaan kuin Littoistenjärven kemiallinen puhdistus vuonna 2017, josta saatiin hyviä kokemuksia.

Imetystukiäidit alkavat tukea asepalveluksensa aloittaneita imetettyjä, joita ei koskaan saatu vieroitettua

Imetyksen tuki ry:n tukipalvelujen piiriin pääsee nyt myös armeija-aikana. Imettäviä vanhempia on jo vuosikymmeniä varoiteltu tilanteesta, jossa vauvantahtinen imetys ja vauvan runsas sylittely voivat johtaa siihen, että lapsi käy rinnalla vielä armeijaiässäkin. Tukea halutaan nyt kohdentaa erityisesti tälle ryhmälle.

Imetyksen tuen (siirryt toiseen palveluun) tiedossa ei ole, kuinka suuri vieroittamatta jääneiden nuorten aikuisten osuus muusta ikäluokasta on, koska imetyksen kestoa ei Suomessa tilastoida yhden ikävuoden jälkeen.

Suunnitelmissa on myös tarjota mahdollisuutta unikouluun niille alokkaille, jotka nukkuivat varhaisvuosinaan perhepedissä, eivätkä ole sen jälkeen koskaan oppineet nukkumaan omassa sängyssään.

.
.