1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Huhtikuu alkoi kolmella koronatartunnalla Kuopiossa, lisäksi mahdollinen altistuminen pizzaravintolassa

Yhden tartunnan lähdettä vielä selvitetään.

Kuopiossa on torstaina tullut ilmi kolme uutta koronavirustartuntaa. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Kuopiossa on torstaina tullut ilmi kolme uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tartunnoista liittyy aiempaan, tiedossa olevaan tartuntaketjuun. Yhden tartunnan osalta selvitykset ovat vielä kesken.

Kuopion kaupunki tiedottaa, että koronavirukselle on saattanut altistua Prisman Pizzabuffassa sunnuntaina 28. maaliskuuta kello 17.30–18.15. Ravintolassa samaan aikaan olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoon on torstaina kirjattu 11 tartuntatapausta Pohjois-Savoon. Niistä viisi on kirjattu Kuopioon, neljä Varkauteen, yksi Siilinjärvelle ja yksi Leppävirralle.

Ero esimerkiksi Kuopion kaupungin ilmoittamaan tartuntamäärään johtuu siitä, että THL:n tilastojen päivittymisessä on viivettä.

KYSin erityisvastuualueella yksi kuolemantapaus lisää

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoon on tänään kirjattu yksi uusi kuolemantapaus KYSin erityisvastuualueelle. Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on KYSin erityisvastuualueella kuollut nyt 80 henkilöä.

Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualue kattaa Pohjois-Savon lisäksi Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Suomen.

Juttua päivitetty 1.4.2021 klo 16.25: Lisätty tieto kuolemantapauksesta.