1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Viiden maakuntakentän lentojen aloitus lykkääntyy toukokuulle koronavirustilanteen vuoksi

Kentät jäävät nyt vajaaksi kuukaudeksi vaille lentoyhteyttä.

lentoliikenne
Norran lentokone laskeutuu Kemi-Tornion lentokentälle talvisäässä, taustalla savupiipuista nousevaa savua.
Lentokone laskeutumassa Kemi-Tornion lentokentälle. Kemin kenttä on yksi viidestä kentästä, jonne haettiin jatkajaa kevään aikana. Antti Heikinmatti / Yle

Viiden maakuntakentän lentoliikenteen aloitus lykkääntyy vajaalla kuukaudella toukokuulle, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Alun perin ostoliikenteen Helsingistä Kokkolaan, Jyväskylään, Kemiin, Joensuuhun ja Kajaaniin piti alkaa huhtikuun puolivälissä. Nyt liikenne alkaa aikaisintaan 10. toukokuuta.

Traficom perustelee lykkäystä tämänhetkisellä koronapandemiatilanteella. Lykkäyksestä sovittiin viraston mukaan maakuntien ja tarjouskilpailut voittaneiden lentoyhtiöiden kanssa.

– Päätös aloitusajan siirtämisestä oli tehtävä tässä vaiheessa, jotta kaikki osapuolet ehtivät sen omassa toiminnassaan huomioida ja siirrosta johtuva haitta jää mahdollisimman pieneksi, totesi Traficomin johtaja Pipsa Eklund tiedotteessa.

Lue seuraavaksi: Finnair aikoo lopettaa Suomen sisäiset lennot viidelle maakuntakentälle maaliskuussa – ministeriö kaavailee, että valtio ostaisi lentoliikennettä sen jälkeen

Viime viikolla Traficom kertoi valinneensa ostoliikenteen tarjoajat. Säännöllisiä reittilentoja Helsingistä Jyväskylään ja Helsingistä Kokkolan kautta Kemiin lentää jatkossa virolainen NyxAir, Helsingin ja Joensuun väliä ruotsalainen Amapola Flyg ja Kajaanin ja Helsingin väliä latvialainen Raf-Avia.

Ostoliikennettä on tarkoitus pitää yllä vuoden loppuun asti. Sillä on tarkoitus taata säännöllinen lentoliikenne maakuntakentille, joille ei muuten saataisi lentoja.

Lue myös:

Kotimaan lentoreiteille valittiin uusia lentoyhtiöitä – Finnairin tilalle ruotsalainen, latvialainen ja virolainen lentoyhtiö

Viiden maakuntakentän lennoista kiinnostunut viisi yhtiötä

Lue seuraavaksi