1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yhteishaku

Lapin ammattikorkeakouluun ennätysmäärä hakijoita: viime keväästä määrä kasvoi neljänneksellä

Lapin ammattikorkeakouluun tuli yli 10 100 hakemusta, kun huomioidaan kaikki hakusijat.

yhteishaku
Lapin ammattikorkeakoulun Kemin toimipisteen pihassa on etäopiskelun vuoksi hiljaista
Lapin ammattikorkeakoulun kevään hakijamäärä on oppilaitoksen historian suurin.Antti Ullakko / Yle

Lapin ammattikorkeakoulun kevään hakijamäärä on oppilaitoksen historian suurin. Vuoden takaiseen verrattuna hakijamäärä kasvoi 27 prosentilla.

Kun yhteishaun kaikki hakutoivesijat otetaan huomioon, merkittiin jokin Lapin AMKin koulutusohjelma yhteishakulomakkeille yli 10 100 kertaa, mikä on yli 2 500 merkintää enemmän kuin viime vuonna.

Ensisijaisia hakijoita Lapin AMKiin oli reilut 700 enemmän kuin vuosi sitten.

– Kehittämämme joustavat opiskelumallit ja työelämään kiinnittyvät tutkinnot kiinnostavat. Olen erittäin iloinen siitä, että ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi, se kertoo myös Lapin vetovoiman kasvusta, kommentoi rehtori Riitta Rissanen tiedotteessa.

Monimuoto-opiskelu kiinnostaa

Eniten hakijamäärä nousi monimuotoisissa tavoissa opiskella AMK-tutkinto. Hakijoita niihin on tänä vuonna 41 prosenttia enemmän kuin viime keväänä.

Monimuoto-opiskelu sopii esimerkiksi töissä käyvälle, joka ei voi osallistua perinteiseen kokopäiväopetukseen. Niillä voi esimerkiksi täydentää aikaisempaa koulutusta ja työkokemusta.

Lapissa tutkintokoulutusten kysyntä nousi rajusti jo viime vuonna.

Opetusministeriö reagoi tilanteeseen, ja Lapin ammattikorkeakoulu on saanut luvan ottaa ensi syksyksi 1 086 uutta opiskelijaa, mikä on 153 enemmän kuin viime syksynä.

Lapin ammattikorkeakoululla on toimipaikat Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Lue seuraavaksi