1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Kajaanin lentoliikenteen aloitus lykkääntyy – lentoja siirretään koronan ja mahdollisten liikkumisrajoitusten takia

Latvialainen Raf-Avia aloittaa Kajaanin ja Helsingin väliset lennot aikaisintaan 10. päivä toukokuuta.

Lentoliikenne
Kajaanin lentoasema
Kajaanin ja Helsingin välillä lentää jatkossa Raf-Avia, mutta lentojen suunniteltu aikataulu venyy.Antti Tauriainen / Yle

Kajaanin lentoliikenteen aloitus lykkääntyy. Latvialainen Raf-Avia aloittaa Kajaanin ja Helsingin väliset lennot aikaisintaan 10. toukokuuta, kun alun perin arvio oli 19. huhtikuuta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan viiden maakuntakentän kilpailutettuja lentoja siirretään vallitsevan koronatilanteen ja mahdollisesti alkavien liikkumisrajoitusten takia. Päätös siirrosta tehtiin yhteistyössä tarjouskilpailut voittaneiden lento-yhtiöiden ja maakuntien edustajien kanssa.

– Päätös aloitusajan siirtämisestä oli tehtävä tässä vaiheessa, jotta kaikki osapuolet ehtivät sen omassa toiminnassaan huomioida ja siirrosta johtuva haitta jää mahdollisimman pieneksi, toteaa johtaja Pipsa Eklund Traficomin tiedotteessa.

Traficom kilpailutti valtion rahoittamat reittilennot tämän vuoden loppuun saakka viidelle maakuntalentokentälle Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kokkolaan ja Kemiin.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.