Hyppää sisältöön

Oulun kaupunginsairaalan hoitajille suunnitellaan palkkiota raskaista työviikoista koronakriisin keskellä

Kaupungin johdon kokouksessa 15. huhtikuuta on tarkoitus linjata, minkä suuruisella palkkiolla hoitohenkilöstöä huomioidaan.

Yli sata sai tartunnan ja 19 kuoli Oulun kaupunginsairaalan koronaryppään seurauksena. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupungin johtajisto suunnittelee Oulun kaupunginsairaalassa koronakriisin keskellä työskennelleiden hoitajien palkitsemista erillisellä palkkiolla.

Asiasta kertoo Oulun hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto. Hänen mukaansa puhutaan rahapalkkiosta.

Myös Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kertoi Ylen Oulun kaupunginsairaalaa koskevan jutun yhteydessä, että Oulun kaupungin johdossa mietitään, miten hoitajien tekemää työtä voitaisiin palkita.

Ylitalo-Katajisto kertoo, että palkitsemiseen on tullut vahvaa kannustusta kaupungin ylintä johtoa myöten.

Johdon kokouksessa 15. huhtikuuta on tarkoitus linjata, minkä suuruisella palkkiolla hoitohenkilöstöä huomioidaan heidän työpanoksestaan kaupunginsairaalan vakavan koronatilanteen hoidossa.

Hoitajille on aiemmin annettu esimerkiksi lounasseteleitä, mutta niillä ei ole ollut tarkoitus kuitata hyvin tehtyä työtä, vaan ne ovat olleet kaupungin huomionosoitus esimerkiksi pidennettyjen työvuorojen tekemisestä. Sosiaalisessa mediassa leiskahti keskustelu, jossa lounassetelin ounasteltiin olevan hoitajien saama kiitos raskaista työviikoista.

Näin ei siis kaupungin mukaan ole, vaan hoitohenkilökunta on saamassa vielä erillisen huomionosoituksen tekemästään työstä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.