1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalirikokset

Laajasta seksuaalirikoskokonaisuudesta nostettiin syytteet: yksi syytetty, asianomistajia 45

Rikoskokonaisuuden ainoa syytetty on ollut vangittuna heinäkuun 2020 lopulta lähtien.

seksuaalirikokset
Nuori istuu varjossa.
Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Syyttäjät ovat nostaneet syytteet laajassa seksuaalirikoskokonaisuudessa, kertoo syyttäjälaitos tiedotteessaan. Asianomistajia on 45, jotka ovat kaikki olleet alaikäisiä epäiltynä tekoaikana.

Lue lisää aiheesta: Helsingin poliisi on saanut valmiiksi laajan poikiin kohdistuneen seksuaalirikossarjan esitutkinnan – uhreina on 45 lasta ja nuorta

Rikoskokonaisuuden ainoa syytetty on tiedotteen mukaan vangittuna. Rikosnimikkeitä on yhteensä useita kymmeniä.

Rikosnimikkeet ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta, seksuaalipalvelujen ostamisen yritys nuorelta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen.

Jutun pääkäsittely alkaa 15. huhtikuuta. Syyttäjälaitos ei halua tiedottaa asiasta tällä erää enempää.

Uhrit 13–17-vuotiaita, "toiminta systemaattista ja häikäilemätöntä"

Yle uutisoi maaliskuun alussa, että poliisi oli saanut valmiiksi tutkintansa laajasta seksuaalirikoskokonaisuudesta. Poliisin mukaan nyt syytteet saaneen miehen toiminta on ollut ammattimaista, systemaattista ja häikäilemätöntä. Uhreja on kaikkiaan 45, iältään 13–17-vuotiaita, ja kaikki ovat poikia.

Syytteet saanut mies on poliisin tutkinnan mukaan operoinut 22 eri liittymällä ja esiintynyt kymmeninä eri henkilöinä. Hän on esiintynyt naisena, miehenä ja uhrin kanssa saman ikäisenä tyttönä, aina asianomistajan mieltymysten mukaan.

Hän on tarjonnut rahaa tai muuta vastinetta seksuaalisista teoista ja intiimeistä kuvista. Maksuna on ollut muun muassa merkkivaatteita, -kenkiä, alkoholia tai tupakkaa.

Mies vangittiin heinäkuun lopussa 2020. Hänellä on useita aiempia tuomioita samankaltaisista teoista.

Lue seuraavaksi