Hyppää sisältöön

Kaksi vakavaa kolaria valtatie 9:llä Tampereella: ensimmäisessä kuoli kaksi ihmistä ja kaksi loukkaantui vakavasti, toisessa kolme lievemmin loukkaantunutta

Onnettomuudet tapahtuivat torstaina iltapäivällä valtatiellä 9 kolmen kilometrin päässä toisistaan.

Valtatie 9:n ruuhkat olivat kilometrien mittaisia. Kuva on otettu hieman ennen iltapäivä viittä. Kuva: Marko Melto / Yle

Kaksi ihmistä on kuollut ja kaksi loukkaantunut vakavasti henkilöauton ja raskaan ajoneuvon yhteentörmäyksessä valtatie 9:llä Tampereella, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Onnettomuudessa oli osallisena henkilöauto ja raskas ajoneuvo. Henkilöautossa olleista neljästä ihmisestä kaksi kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti.

Valtatie 9:llä sattui hetkeä myöhemmin myös toinen liikenneonnettomuus muutaman kilometrin päässä ensimmäisestä. Onnettomuudessa osallisena oli kaksi henkilöautoa ja moottoripyörä. Tässä onnettomuudessa osallisena olleet kolme henkilöä loukkaantuivat lievemmin.

Palomestari Heikki Havukainen kertoi Ylelle aiemmin päivällä, että ensimmäinen onnettomuus tapahtui noin kello 14.50 rekan ja kahden henkilöauton välillä Kangasalan Ruutanan Shelliltä kilometri Tampereen suuntaan.

Onnettomuuspaikat sijaitsevat noin kolmen kilometrin päässä toisistaan valtatiellä 9.

Toinen onnettomuus sattui noin kello 15.35 kolme kilometriä toisesta onnettomuuspaikasta edelleen Tampereen suuntaan. Tässä kolarissa oli kaksi henkilöautoa ja moottoripyörä.

– Molemmat onnettomuudet ovat olleet vakavia. Kaikki onnettomuuksissa loukkaantuneet on jo kuljetettu TAYSiin, Havukainen sanoo.

Valtatie 9 oli kiirastorstain iltapäivänä poikki yli neljän tunnin ajan. Ruuhkat olivat isoja. Kuva: Yleisön kuva

Valtatie 9 saatiin avattua liikenteelle noin kello 19. Tieliikennekeskus kertoi tien avaamisesta.

Pisimpää kesti ensimmäisenä tapahtuneen onnettomuuspaikan raivaus. Poliisi sai onnettomuuspaikkatutkinnan valmiiksi illalla.

Liikenne ysitiellä oli jonoutunut monta tuntia. Jonot olivat jopa kilometrien mittaisia. Pelastuslaitos kuvaili haittoja kello 16 jälkeen näin:

– Tämä aiheuttaa vakavaa haittaa liikenteelle. Ruuhkat ovat isot Itä-Tampereella. Kiertotiet eivät vedä siihen tahtiin kuin autoja olisi liikenteessä, Havukainen sanoo.

Tampereen suunnasta tuleva liikenne ohjattiin Lahdentielle ja Nurmen liittymästä Teiskoon. Jyväskylän suunnasta tuleva liikenne ohjattiin Ruutanaan.

Valtatie 9:n ruuhkautuminen Tampereen Olkahisissa näkyy Fintrafficin kelikamerakuvassa, joka on otettu kello 15.17. Kuva: Fintrafficin kelikamera

Korjattu kuvatekstiä 6.4.2021: Liikennevirasto muutettu Fintrafficiksi.

Yle seurasi pääsiäisen menoliikennettä koko maassa täällä: